İran yönetimi, tüm dünyanın 14 Şubat"ta kutladığı Sevgililer Günü"nde bu güne özel hediyelik eşya satılmasını yasakladığını açıkladı.

İran yönetimi her yıl 14 Şubat"ta kutlanan Sevgililer Günü"nü yasakladı. İran haber ajansı IRNA"nın haberine göre, hükümetten, matbaa sahipleri birliğine gönderilen direktifle, Sevgililer Günü"ne özel herhangi bir basım ve dağıtım yapmalarının yasak olduğu bildirildi.

Direktifte “Bugünle ilişkili kalpli, yarım kalpli, güllü herhangi poster, kutu, kart basmanın ve dağıtmanın” yasak olduğu ve bu yasağı ihlal edenler hakkında yasal sürecin başlatılacağı belirtildi.

Son 30 yıldır, ülkede Batı kültürünün yayılmasına karşılık, sıkı tedbirler alan İran yönetimi, bugüne kadar Sevgililer Günü"ne herhangi bir kısıtlama getirmemişti. Her 14 Şubat"ta İran"da sevgililer, birbirlerine hediyeler alıp,

restoranlarda başbaşa yemek yiyorlardı. İran"da bazı kesimler ise Sevgililer Günü yerine, İranlı kavimlere ait, İranlı aşk meleği Mithra onuruna düzenlenen geleneksel Mehregan Bayramı"nın kutlanmasını öneriyorlar. Sevgililer Günü tarihi Hıristiyan Aziz Valentin"in şehit olmasına dayanıyor.

milliyet