Almanya'da yaşayan ve Hıristiyan olduğu öğrenilen Patriok Müler(30), bir yıl önce Almanya'da Hukuk okuyan Türk kızı Nükhet Kulak(25) ile tanıştı. Nişanlısı Nükhet Kulak(25) ve ailesi ile birlikte Nazilli İlçe Müftülüğü"ne müracaat eden Alman reklâmcı Patriok Müller, isminin Peygamber efendimizin isimi olan "Mustafa" adını aldı. Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Müller"e, Kur"an-ı Kerim, Temel İslam Bilgileri Kitabı ve ihtida belgesi verdi. İlçe Müftüsü"nün odasında yapılan törene gelen Patriok ve Nükhet"in yakınları duygusallaşarak gözyaşlarını tutamadılar.
Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, “İhtida belgesi size Hacca gitmek istediğinizde lazım olacaktır. Muhtemelen soracaklardır. Aslında İslam sizin kalbinizdedir. Belgeye ihtiyaç yoktur. Allah"a inanmanız ve Dinin görevlerini yerine getirmeniz yeterlidir. Kendi isteği ile Müslümanlığı seçmesinden dolayı Patriok yeni adıyla Mustafa"yı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Tübingen Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Nükhet Kulak"ı çok sevdiğini ve okulları bittiğinde evleneceklerini söyleyen Mustafa Patriok Müler de, “İlk önce Türkçemi ilerleteceğim. Daha sonra bana hediye edilen Kur-an"ı Kerim"i en kısa sürede okuyacağım ve İslam"ın şartlarını en iyi şekilde yerine getireceğim. Müslümanlığı en iyi şekilde yaşamak istiyorum. Müslüman olduğum için çok Mutluyum” dedi.
Nükhet Kulak ise, şunları söyledi: “Tübingen Üniversitesi Hukuk son sınıf öğrencisiyim. Geçtiğimiz yıl yaz tatilinde Patriok ile tanıştım. Tanıştığımız günden beri Patriok Müslümanlık hakkında çok bilgi soruyordu. Kendisi her geçen gün soruları artarak ilerliyordu ve en sonunda Müslüman olmak istiyorum dedi. Bu olayı da memleketim Nazilli"de yapmak istedik. Gelenek ve Göreneklerimize uygun olması için destek veren Patriok ile nişanlandık. Önümüzdeki sene de diplomamı aldıktan sonra evleneceğiz. Bana olan sevgisi sayesinde Müslümanlığı seçmesi beni ayrıca mutlu ediyor” -iha