Recep İSTEK/KAYSERİ, (DHA)

KAYSERİ'de, bir otomobil ile iki okul servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, işitme engelliler okulu öğrencisi 13 yaşındaki Hatice Doğmuş öldü, 2"si öğrenci 4 kişi yaralandı.


Kaza, Kocasinan İlçesi Yeni Mahalle'de, 8'inci cadde ile 7'nci sokağın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Sokaktan caddeye çıkan Ali Dadak"ın kullandığı 06 BG 1714 plakalı otomobil, Mithat Poyraz yönetimindeki 38 S 0206 plakalı, işitme engelliler okulu öğrencilerini taşıyan servis minibüsü ile çarpıştı. Servis minibüsüne bu sırada caddeden geçmekte olan Hacı Müslüm Hız yönetimindeki 38 S 0195 plakalı okul servis aracı da çarptı. İçinde öğrenci bulunmayan servis aracı devrilirken, diğer serviste bulunan 3 işitme engelliler okulu öğrencisinden 13 yaşındaki Hatice Doğmuş, kaza sırasında pencereden yola fırladı. Ağır yaralanan Hatice Doğmuş, 112 Acil Servis ekibinin müdahalesine rağmen olay yerinde can verdi.

Kazada yaralanan, işitme engelliler okulu öğrencilerinden 7 yaşındaki Enes Yıldırım ve 13 yaşındaki Hatice Bilgin ile otomobil sürücüsü Ali Dadak ile servis şoförü Hacı Müslüm Hız, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Hacı Müslüm Hız, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi"ne sevkedildi.

İşitme engelliler okulu öğrencilerini taşıyan servis sürücüsü Mithat Poyraz gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.