CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
 
-"BU TALEPLERE NE YANIT VERİLDİ?"-
 
Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak ABD’nin Türkiye’den "sert tedbirler" talep ettiğine ilişkin haberlerin kamuoyuna yansıdığını belirten Acar, "ABD Dışişleri Bakanı Clinton’un telefon görüşmelerinde ve Dışişleri Bakanlığı Suriye Masası Şefi Fred Hoff’un ise Ankara’da yaptığı görüşmelerde, Suriye’ye yönelik sert tedbirler alınmasını istediği doğru mudur? Bu taleplere ne yanıt verilmiştir?" diye sordu.
 
Türkiye’nin, Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili ne önlemler alacağını merak eden Acar, Başbakan’dan şu sorulara yanıt istedi:
 
"Bu önlemlere, ABD ve diğer ülkelerin etkisi ne olacaktır? Türkiye, ABD’nin taleplerini ne ölçüde dikkate alacaktır?
 
Suriye ile ilişkilerde, Türkiye ile ABD’nin beklenti ve çıkarları örtüşmekte midir? Alınacak önlemler de askeri müdahale seçeneği masada mıdır? ‘Sert müdahale’ kapsamında askeri müdahale de var mıdır?
 
Türkiye, ABD’nin isteği ile bir kez daha savaş tezkeresi oylayacak mıdır? Türkiye’nin olası bir askeri operasyonun içine çekilmemesi için gerekli kararlılığı gösterecek misiniz?
 
Suriye’deki olaylar nedeniyle Türkiye’ye göç eden Suriyeliler’in sayısı nedir? Suriyeli sığınmacıların barınma, beslenme diğer ihtiyaçları için hangi kurumlar aracılığıyla ne kadar harcama yapılmıştır?"