Ferhat Özer (9) ile kardeşi İsmail Özer (5), Akçakoca köyü ile Musakomu mezrası arasından geçen sulama kanalına geldi ve serinlemek için suya girdi. Kardeşler, bir süre sonra suda kayboldu. Mezrada bulunan vatandaşlar, çocukların suda kaybolduğunu fark etmeleri üzerine durumu jandarmaya bildirdi. Vatandaşların suda yaptığı arama çalışmaları sonucu iki kardeşin cesedi bulundu. Sudan çıkarılan kardeşlerin cesedi, Tekman Devlet Hastanesi'nin morguna gönderildi.
DÜNYA'DA HER YIL ORTALAMA 140 BİN KİŞİ SUDA BOĞULUYOR
Erzurum'da son 5 gün içerisinde 10'a yakın suda boğulma vakasının yaşandığına dikkat çeken yetkililer vatandaşları uyardı. Temmuz ayında aşırı sıcaklarla birlikte suda boğulma vakalarının arttığına vurgu yapan yetkililer yasak ve tehlikeli yerlerde suya girilmemesini istediler.
Öte yandan yapılan bir araştırmaya göre her yıl yaz aylarında Dünya'da suda boğulma vakalarından ortalama 140 bin kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Uzmanlar, sıcaklardan korunmak ve serinlemek için girilen sularda boğulmaların en fazla 0-2 ve ergenlik dönemlerinde görüldüğünü açıkladılar. Özellikle göletlerdeki tehlikelerden bahseden yetkililer şu uyarılarda bulundular:
'Boğulma vakalarını azaltmak için insanlarımız, bilmedikleri bir suya tek başlarına girmemeli, dibi görünmeyen bir suya tepe üstü atlayış yapılmamalı, su içinde tehlikeli numaralar yapılmamalı, nehir gibi akıntısı olan yerlerde yüzülmemeli, küçük çocuklara asla deniz, göl, havuz gibi yerlerde yalnız bırakmamalıyız"