AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın'ın İsabeyli beldesi ve Dallıca köylerinde eski Aydın-İzmir karayolu kenarındaki arsa ve araziler artan bahçeli dubleks konut talepleri nedeniyle kooperatiflere yenik düştü.
Eskilerin deyimiyle "ölüyü diksen canlı adam çıkar" niteliğinde verimli tarım arazilerinde cam seralarda domates üertimi yapılrken konut ve binalarla sealar komşu oldular.
Çok yakında ayakta kalabilen sera alanlarının kat karşılığı inşaata yenik düşecekleri açık olan rantın önüne hiçbir kurumun geçememside çok düşündürücü.
Aydın Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünden emekli Müdür Yardımcısı ve İnşaat Mühendisi Mehmet Özçakır tarafından "İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilen Aydın-Denizli-Muğla 1/100.000 ölçekli Çevre düzeni planının ardından plansız alanlar yönetmeliğinin gereği uygulanan alanda imar planı tanzim çalışmalarının hızlandığı" belirtildi.
Böylece çevre düzeni planının yürülüğe girmeden önce tarım arazilerinin imara açılması nedeniyle, seraların kooperatiflere yenik düşeceğini açıklayan Özçakır, yeni bir kışlık ikinci konut furyasının başladığını belirtti.