Hepinize sinkaf 66. dakikada 1-1"i getiren golden sonra Protokol Tribünü"nün % 80"ine hakim olan Trabzonlu taraftarlardan bazılarının aşırı sevinci dünkü olayları ateşledi.. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban tribünün ön bölümüne gelip sevinç gösterisi yaptı.. Alttan çakmaklar atılırken, Beşiktaşlı yöneticilerden Engin Baltacı ile Doğan Küçükemre, bu kişiyi “Dikkat edin! Taraftarı tahrik etmeyin” diye uyardı.. Ama Protokol karıştı.. Sonuçta Beşiktaşlı bazı yöneticilerin, bu taraftara yumruk attıkları öğrenildi..

BURAK"IN 73. dakikadaki penaltı pozisyonundan sonra 69 kişilik B Protokol Tribünü"ne gönderilen Şenol Güneş"in ise bu olaylardan haberi yoktu.. Güneş"in ifadesine göre, durum 2-1 olunca gole sevinen tecrübeli hoca, 2 sıra önünde oturan Beşiktaşlı bir hanım taraftarın tepkisine hedef oldu.. Bu kişi, topuklu ayakkabısını çıkarıp Güneş"in kafasına attı ve ağır küfürler etti.. Allahtan, yanındaki erkek fanatik hanımı sakinleştirdi..

BALTACI ANLATTI

BU tacize çok sinirlenen Güneş, bitiş düdüğüyle birlikte aradaki merdivenlerden A Protokol Tribünü"ne gitti, iş tamamen kontrolden çıktı.. Görgü şahitlerinden Engin Baltacı, VATAN"a şunları anlattı:

“BEN Şenol Hoca"nın ana avrat küfürler ettiğini duydum ama kime küfrettiğini anlamadım.. Ona daha yakın olan yönetici arkadaşların aktardığına göre "devlete, stada, ülkeye ve hepimize" ana avrat küfretmiş.. Bunun maç heyecanıyla olduğunu düşündüğümüz için bir tepki göstermedik.. Nitekim olayı gören Sadri Başkan da Şenol Hoca"nın ağzını kapamaya çalıştı.. Onu bile dinlemedi Şenol Hoca.. Büyük heyecanlar yaşamış bir hocanın böyle küfürler etmesini, taşkınlık sergilemesini, hele bunu rakip takımın stadında yapmasını ona yakıştıramadım..

SADRİ Başkan, sonra yanımıza geldi.. "Herhalde bir özür duyma hakkımız vardır" dedim.. "O yüzden geldim.. Hepinizden özür dilerim" yanıtını verdi..”

"Beşiktaş"ı seviyoruz"

TRABZON Başkanı Sadri Şener, Beşiktaş galibiyetinin ardından Lig TV"ye Türkiye"nin 4"te 3"ünün kendilerinin şampiyon olmasını istediğini söyledi. Maçta kırmızı kart gören Serkan"ın gergin olduğunu geçen haftadan beri gördüğünü ifade eden Şener “Bu haftalarda kart göreceğini tahmin etmiştim” derken, şöyle devam etti:

“BİR itiş kakış oldu şeref tribününde. Sonra gittim bir arkadaşımız adına özür diledim. Beşiktaş camiası sevdiğimiz bir camia.”

Cinayete teşebbüs

TRABZON, puan kayıplarına dur demek için İnönü"ye çıkarken maç boyunca oyuncuların gerginliği de göze çarptı. 22. dakikada İsmail Köybaşı, sol kanattan topla ilerlerken bordo-mavili takımın savunmacısı Giray Kaçar"ın "uçan tekmesine" maruz kaldı.

HAKEM, top Bobo"nun önünde kalınca pozisyonu avantaja bırakırken kırmızı kart da adeta kuş olup uçtu ve Trabzon böylece çok daha erken zamanda 10 kişi kalmaktan kurtuldu.