AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından oluşan siyasi konjonktür içinde, yeni oluşum senaryoları da kulislerde yeniden gündeme geldi. Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, eski bakanlar Kamran İnan, Ufuk Söylemez, Şükrü Sina Gürel, emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Diyalog Grubu, Milli Egemenlik Hareketi adı altında yeni bir oluşum için nabız tutmaya başladı. Özellikle merkez sağ ve muhafazakâr eksenli yeni oluşum arayışları içinde lider adayı olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi"nde öğretim üyesi olarak görev yapan Şener"in adı öne çıkmaya başladı.
Milliyet"e yaptığı değerlendirmede, şu anda bir parti çalışması içinde olmadığını ve hiçbir grupla birlikte hareket etmediğini belirten Şener, “Akademik çalışmalarım için 3 ay gerekiyor. 3 ay sonra siyasetle ilgili olarak durum değerlendirmesi yapacağım” dedi.
“Siyasetle ilgili değerlendirmelerim AKP"ye açılan kapatma davasıyla bağlantılı düşünülmemeli” diyen Şener, şunları kaydetti: “Ben, kamuoyundaki talebi takip ediyorum. Kamuoyu siyasete nasıl bakıyor bunları gözlemliyorum. Halkta ilgi görüyorum. Her kesimden insanlara güven verdiğimi, sevildiğimi görüyorum. Şu anda çok güçlü bir yeni siyasi oluşum talebi yok sokakta... Ancak, siyasetteki gerginlikler insanları rahatsız ediyor. Siyasetteki gerginlik nedeniyle insanların beklentileri de artıyor. Gerginlik dışı bir siyaset beklentisi talebi giderek artıyor. Ben bunu gözlüyorum.” (Milliyet)