Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 2006 yılında Türkiye"ye çağrılışı büyük tartışma yaratan Hamas"ın askeri kanat lideri Halid Meşal"in ziyaretiyle çarpıcı bir iddia ortaya attı. Şener, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül"ün Bakanlar Kurulu toplantısında kendilerine Meşal"in ziyaretiyle ilgili bilgi verirken “İsrail"in bilgisi dahilinde çağırdık” dediğini açıkladı.

Şener, partisinin il başkanları toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hamas lideri Meşal"in Türkiye ziyaretine de değinen Şener, Meşal"in gelişi öncesi büyük tartışma yaşandığını ve bazı bakanların da bundan rahatsızlık duyduğunu belirterek bunun üzerine Başbakan"ın (Recep Tayyip Erdoğan) dönemin Dışişleri bakanından (Abdullah Gül), kabineye bilgi vermesini istediğini söyledi. Şener, ziyaretle ilgili olarak şunları anlattı:

“Bakanlar Kurulu"nda Başbakan Dışişleri Bakanı"na dedi ki: "Şu Meşal"in gelişini bir anlat bakalım." Ne dinledik o gün biliyor musunuz? Denildi ki: "Biz Meşal"in gelişi konusunda İsrail ile görüştük. İsrail bu işten memnun. Çünkü Filistin"de iktidarda Hamas var. Bu şahıs da Hamas"ın güçlü isimlerinden biridir. İsrail bunları terörist ilan ettiği için kendisi temas kuramıyor. Ancak bizim Hamas ile temasta olmamız ve sonra bu temaslara bağlantılı olarak İsrail"in birtakım taleplerinin üzerimizinden o tarafa iletilmesi İsrail"in de menfaatlerine uygun düşmektedir. Bu nedenle İsrail ile mutabakat halinde Meşal"i Türkiye"ye davet ettik." Verilen bilgi bu.”

Cumhuriyet