İddiaya göre, Zeytinli Belediyesinde örgütlü iki sendikadan biri olan Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikasına geçiş yapan bir grup çalışan, temizlik işlerinde görevlendirildi.

Çalışanların, sendikal tercihlerinden dolayı belediye yönetimi tarafından ''Cezalandırıldıkları'' öne sürülürken, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, olayın halkı teşvik etmek amacıyla düzenlenen bir temizlik kampanyasından ibaret olduğunu söyledi.

Söz konusu kampanyaya zaman içinde tüm belediye personeli ile meclis üyelerinin dahil edileceğini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

''Sadece çöpleri boşaltmakla temizlik olmuyor. Bir çağdaş beldede caddelerin, sahilin ve parkların da temiz olması gerekiyor. Biz geçen gün bütün beldeyi dolaştık. İnanın her taraf pislik dolu. Sigara izmaritleri, poşetler, pet şişeler... Zeytinli'ye bu görünüm yakışmıyor. Biz de dedik ki 'Buna örnek olalım'. İlk önce belediye personelinden her hafta bir grup arkadaşımız vatandaşa örnek olsun diye böyle bir kampanya başlattık. Bugün personelden, yarın sivil toplum örgütlerinden aynı desteği devam ettireceğiz. Sonra meclis üyelerimizle aynı şeyi yapacağız. Daha sonra da halkımızı bu işin içine katacağız ki temiz bir Zeytinli yaratalım.''

Arslan, belediye personelinin sendikal tercihlerinden dolayı temizlik işlerine verilerek cezalandırıldıklarına dair iddianın gerçeği yansıtmadığını, ''Kasıtlı ve maksatlı çıkarılan spekülasyon'' olduğunu ifade etti.

Belediye İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Cemile Kutay ise belediyede iki sendikanın örgütlü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Arkadaşlarımızın Belediye-İş'e geçiş sürecinde oldu bu iş. Tabi ki bu bizim için düşündürücü bir neden. Bu uygulama bize temizlik kampanyası olarak söyleniyor. Arkadaşlarımız bir hak arayışı içerisindedir. Bu hak arayışına karşılık böyle bir uygulama yapıldı. Adının temizlik kampanyası olduğu söyleniyor. Ama bu kampanyayla ilgili olarak henüz bize bir bilgi verilmedi. Ayrıca temizlik kampanyasıysa elbette bir bitiş süresi vardır. Diğer birimlerin de buna katılacağı söyleniyor. Biz şimdi bunu beklemekteyiz. Zaten arkadaşlarımız için yasal ve hukuksal süreci de başlattık.''/akşam