Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, genç kızın cesedi Nilüfer Badırga köyü yakınlarında bulunduktan sonra, kaybolması olayını 15 gün boyunca araştıran polis ile ortak operasyona girişti. Savcılığın titiz bir çalışması ve yönlendirmesiyle ekipler, cinayeti bu sabah saatlerinde aydınlattı. Olayla ilgili olduğu iddia edilen 7 kişi, 6 ayrı eve yapılan şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Polis ve jandarma, şüphelilerin ev ve işyerlerine de operasyonlar düzenledi. Dumlupınar Mahallesi üzerinde inşaat işçilerinin kaldığı bir evde de arama yapıldı. Zanlılara ait olduğu belirtilen ve olayda kullanılma şüphesi bulunan bir minibüs ile bir mini kamyonet de çekiciye konularak detaylı kriminal araştırma için jandarmaya götürüldü.

Türkiye'nin en deneyimli uzmanları ile en ileri laboratuarının bulunduğu Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı laboratuarında kan ve dna araştırması yapılacağı öğrenildi. Şüphelilerden birisi olay yerine getirilerek tekrar yer gösterme yapıldı. Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtilirken, zanlıların kimlikleriyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Savcılığın dosyayla ilgili gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatan uzmanlar, cesedin kayıp olan parçalandığını bildirdiler. Bilindiği gibi Sema Karakoca'nın kesilmiş haldeki vücudunun bir kısmı bulunmuş, kayıp bacakları ise henüz bulunamamıştı.

Zanlılardan birisinin otomobilinin kılıflarını değiştirdiği, evinin boyasını ise yenilettiği öne sürüldü. Geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü ve zanlıların gözaltında tutulduğu yerle ilgili bilginin verilmediği operasyon için ek gözaltı süresi alınması bekleniyor.

Sema Karakoca cinayetinin aydınlatılması ise 44 bin öğrencinin yaşadığı Uludağ Üniversitesi ile yerleşkenin bulunduğu Görükle Mahallesi'nde vatandaşların derin bir nefes almasını sağladı.