10 Aralık 2010 günü Koçarlı ve Söke ilçelerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören vatandaşlara Aydın Teknik Ekonomik ve Sosyal Konseyi AYTESKON"a kayıtlı Aydın Ticaret Odası, Aydın Barosu, Eczacılar Odası, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Makine Mühendisleri Odası Aydın Temsilciliği, Türk Kadınlar Birliği Derneği Aydın Şubesi"nce çek-yat ve halı hediye edildi.
Sel felaketi nedeniyle geçtiğimiz hafta içerisinde olağan üstü toplanan Aydın Teknik Ekonomik ve Sosyal Konseyi (AYTEKSON) selde en büyük zararı gören Güdüşlü Köyü halkının ev eşyalarını karşılama kararı aldı. Bu doğrultuda alınan çek-yat ve halıdan oluşan ev eşyaları Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen, AYTO Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu, SMMMO Başkanı Fettah Açan, Eczacıları Odası Başkanı Salih Kozalı Makine Mühendisleri Odası Aydın Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Aydın, AYGİAD Başkanı Cenk Atay, Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Yıldız Saray ve kurumların Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet Güdüşlü Köyü Muhtarı Tarjan Arıcan ile Koçarlı Kaymakam Vekili İncirliova Kaymakamı Adem Ünal" teslim ettiler.
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu yaptığı açıklamada “Aslında bizim geleneklerimizde bir elin verdiğini diğer elin bilmemesi gerekir. Ama bizler burada şahsi olarak değil kurumlarımız adına bulunuyoruz. Bunun da diğer kurumlara örnek olmasını temenni ediyoruz. Selzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, böyle bir doğal felaket daha tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum.” dedi.
Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen de , “Türk milletinin yapısında ve özünde yardımlaşma duygusu hakimdir. Ancak yapılan yardımın yeterli olmadığını biliyoruz. Ancak devlete de düşen görevler bulunmaktadır. Devlete düşen temel görev şehir ve köylerin dere yataklarına inşa edilmemesi bu konuda gerekli önlemi almasıdır”dedi.
SMMM Başkanı Fettah Açan ise, “Kaymakamımız ve Muhtarımız nezdinde Güdüşlü Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz burada yapılan yardımları kendimizce tespit ettik. İnşallah bir nebze olsun faydalı oluruz” dedi.
Eczacılar Odası Başkanı Salih Kozalı, AYGİAD Başkanı Cenk Atay, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Aydın ve Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi 2. Başkanı Yıldız Saray"da selzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek diğer kurumlarında bu konuda duyarlı olmasını istedi.
Koçarlı Kaymakam Vekili İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, sel felaketi nedeniyle meydana gelen hasarın Devlet tarafından karşılanması yönünde ilk günden beri çalışmalara başlandığını, duyarlı sivil toplum örgütlerinin desteği nedeniyle zararların daha çabuk karşılanacağını söyledi.