Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul'da meydana gelen selden doğan zararların telafisine ilişkin olarak, 'Eğer afet kapsamında bir değerlendirme yapacaksak; buradaki sanayicimizin ve tüccarımızın mevcut vergi borçlarının, sigorta primlerinin ertelenmesi, yeni kredi imkânlarının ortaya çıkması gibi bazı tabloları değerlendirme imkanımız olacaktır' dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Bakan Ergün'ü ziyaret ederek, kentte meydana gelen selden doğan zarara ilişkin bir rapor sundu.

AKIL ALIR BİR FELAKET DEĞİL

Felaketi, 'Akıl alır gibi değil. Nasıl böyle bir felaket oldu ve 30'a yakın insanımızı kaybediyoruz. Bu ibretlik bir olay. Olayın şokunu atlatamadık. İnsanlar bu oldu mu gerçekten diye düşünüyor' şeklinde değerlendiren Ergün, ortaya çıkan tablonun sadece İstanbul için değil tüm bölgeler için 'birçok şeyin yeniden düşünülmesi gerektiğini' gösterdiğini söyledi. Bakan Ergün, imar uygulamaları, yerleşim planları, alt yapılar, sanayinin kurulacağı yerler, ticaret yapılacak bölgeler, binaların pozisyonu ve derelerle olan mesafesinin yeniden gözden geçirilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

100 MİLYON DOLARLIK ZARAR

İTO Başkanı Yalçıntaş'ın ilk etapta yaptığı çalışmada 90-100 milyon dolarlık bir rakamın ortaya konduğunu hatırlatan Ergün, gerçekte zararın bu rakamın çok üstünde de olabileceğini belirtti ve 'ayrıntılı raporlar çıktığında bunu ne kadar üstündedir onu da orada göreceğiz' dedi. Yeni Şafak