Fuarın açılış konuşması için Selanik'e gelen Başbakanı Yorgos Papandreu'yu ve hükümetin sert ekonomik önlemlerini protesto amacıyla toplanan işçi ve memur sendikaları, taksi sürücüleri ,"öfkeli vatandaşlar" , "iktidar karşıtları" grupları ve futbol taraftarları polisle çatıştı.
 
Çatışmaları ülkenin çeşitli kentlerinden Selanik'e gelen 7 bin kadar taksici başlattı. Polisin kurduğu demir bariyerleri söken taksicilerin eylemine, az ileride toplanan ve takımlarının kümeden düşürülmesini protesto eden Selanik'in "İraklis" futbol kulübünün fanatik taraftarları katılınca polis kuvvetleriyle göğüs göğüse çatışmalar çıktı.
 
Molotof kokteyllerine karşı polis, göz yaşartıcı gazlar kullandı. 62 kişi gözaltına alındı, bir kişi tutuklandı. Maaşları kısılan polis memurları sendikasının da protestocuların arasında yer alması dikkatleri çekti.
 
"HARFİYEN YERİNE GETİRECEĞİZ"
Başbakan Papandreu, fuarın açılışına katılan işadamlarına yaptığı konuşmasında tüm partilere "birlik berabrlik" çağrısında bulundu ve ana muhalefet partisini "Ülkenin karşılaştığı ekonomik krizden çıkması için hiçbir iş birliğine yanaşmamakla" suçladı.
 
Papandreu, Yunanistan'ın iflas etmemek için mali yardımlar gördüğü Avrupa Merkez Bankası ve IMF'nin koştuğu şartları ve yükümlülüklerini "harfiyen yerine getirileceği" konusunda yeniden taahüt altına girdi.
sabah