Nazım İmar Planında Bölge Trafik Hastanesi karşısında sektörel ihtisas siteleri içinde yer alan oto galericileri sitesi için arsa sahiplerinin projesi meclisin kasım ayı oturumuna taşındı.
Söke Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı öncesinde konuyla ilgili bilgi veren Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; galericiler sitesi ile ilgili gündem maddesini bir an önce meclise getirmek istediklerini, bu süreçte sektörel sitelerle ilgili tüm detayların konuşulmasından yana olduklarını ifade etti. Özekmekçi “Kağıt üzerinde bu iş bitti ama arazinin sahibi belediyemiz değil. Arazi sahiplerinin yatırım yapabilmeleri için Söke Belediyesi"nin bu konuda tavrını net olarak ortaya koyması lazım. Bu nedenle önümüzdeki meclis toplantılarında bu konuyu netleştirmek zorundayız” dedi.
Galericilerin şehir merkezinde hizmet verirken sıkıntı çektiği gibi, trafiğin de içinden çıkılmaz bir sıkıntıya girdiğini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Bazı dallardaki sektörleri şehir merkezi dışına düzenli bir şekilde almamız kaçınılmaz. Projeye ilk etapta galericiler sitesi ile başlamak arzusundayız. Nazım planda yer alan sektörel ihtisas sitesi olarak düşünülen arazi sahipleri ile görüşmelerimiz başladı. Bu süreçte gerek kamuoyunda gerekse belediye Meclisimizde konuyu detaylarıyla masaya yatırıp, en kısa zamanda meclis gündemine alınmasını ve geçmesini istiyoruz. Meclisten geçmesi arkadaşlarımızın konuyla ilgili çalışmalarını hızlandıracak” diye konuştu.