Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,"Bizim kesinlikle şehitlerimizin tanımı ile ilgili hiçbir çalışmamız olmamıştır" dedi.

Şahin, Diyarbakır'da bir restoranda verilen yemekte yaptığı konuşmada, amaçlarının aile değerlerini korurken, kadını da beraberinde güçlendirmek olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetle ilgili önemli bir yasa çıkardıklarını anlatan Bakan Şahin, "Burada bir devlet olarak gösterilen her türlü şiddete hayır, kadına yönelik şiddete de hayır ve sıfır tolerans noktasında ne yapılması gerekiyorsa bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Şehit yakınları ve gazilerin uygulamada yaşadığı sorunları çözecek güçlü bir paket hazırladıklarını kaydeden Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Biz canı geri getiremeyiz. Can gitmesin diye büyük bir irade beyanı içerisinde milli birlik ve kardeşlik projesi için demokratik açılım için ve kardeşliğimizin artması için mücadele ederken geride kalanları da düşünmek ve onların mağduriyetlerini gidermek bizim görevimizdir. Bizim kesinlikle şehitlerimizin tanımı ile ilgili hiçbir çalışmamız olmamıştır. Şehitlerimizin tanımı bellidir. Ulvi ve kutsi bir makam üzerinde bir faninin yeni bir tanımlaması olamaz. O neyse ona iman ederiz. Onun gereğini yaparız. Ama geri kalanın mağduriyetini gidermek bizim sosyal devlet olarak görevimizdir. Bizim amacımız canlar gitmesin, canlarımızı koruyalım, kardeşliğimizi çoğaltalım. Gidiyorsa kalanların yanında olalım."

Bakan Şahin, Vali Mustafa Toprak ile Ninova Alışveriş Merkezi'ni gezdi. Burada esnafla sohbet eden Bakan Şahin, bir kermeste alışveriş yaptı.