Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in gözyaşlarına boğulduğu törenin ardından şehitler, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketlerine gönderildi. Şehitler Trabzon havalimanında alkışları, gözyaşları ve sloganlarla karşılandı. Daha önce askerlerini, davul zurna eşleğinde kışlaya yollayan aileler ve yakınları bu kez, Türk bayraklarıyla süslenmiş yaklaşık 100 araçlık kahır konvoyu ile son görevlerini yerine getirmek üzere onlara eşlik etti. Şehitler memleketlerinde onbinlerin eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.


Trabzonlu Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu, Giresunlu Piyade Er Yaşar Doymuş ve Samsunlu Piyade Er Umut Bulut’un cenazeleri, Van’da düzenlenen askeri törenin ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne ait nakliye uçağıyla Trabzon Havalimanı’na getirildi. Havalimanında düzenlenen karşılama törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ak Parti Giresun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, eski bakan Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Milletvekilleri Ak Partili Safiye Seymenoğlu, MHP’li Koray Aydın ve CHP’li Volkan Canalioğlu’nun yanı sıra, askeri personel ile şehitlerin yakınları katıldı.
KAHIR KONVOYU

Piyade Er Yaşar Doymuş’un cenazesi uçaktan indirilerek ambulansla yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verileceği Giresun’un Tirebolu İlçesi'ne gönderildi. Trabzonlu Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenazesi de uçaktan indilerek ambulansa konuldu.  Bu sırada, Ali Sait Erosmanoğlu’nun koluna giren Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Milletvekili Faruk Özak acılı babayı teselli etmeye çalıştı. Ambulansın geçişi sırasında şehit yakınlarından bazılarının alkışlaması dikkat çekti. Faruk Özak ve Ak Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun bu sırada gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Askeri uçak ise, şehit er Umut Bulut’un cenazesini bırakmak için Samsun Havalimanı’na gitmek üzere havalandı.

Şehit Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenazesi daha sonra Türk bayraklarıyla süslenmiş yaklaşık 100 araçlık konvoy eşliğinde Fatih Devlet Hastanesi morguna getirildi. Hastane önünde de ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”  ve “Kahrolsun PKK” sloganları attı.                                       


20 BİN KİŞİ UĞURLADI

Askeri Hastane morgundan alınan şehit piyade er Umut Bulut’un Türk bayrağına sarılı cenazesi Samsun’un merkez Canik İlçesi Gaziosman Paşa Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Burada ailesi ve yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Büyük Cami’ye getirildi. Camideki törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, protokol üyeleri ve yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Büyük Cami avlusunda yapılan törende, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Umudum hakkını helal et bize’ sloganları atıldı.


Özlem Bulut, 9 aylık bebeği Selçuk Umut’u da kucağına alarak şehit eşinin tabutuna sarıldı. Fotoğrafını öpüp "Oğlun intikamını alacak" dedi.Kalabalık arasından bir kişi, Bakan Suat Kılıç’a, "Bakanım Apo’yu asın" diye bağırdı. Bakan Kılıç, şehit ailesine başsağlığı diledi. İkindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top aracına konuldu. Bir süre top aracında ilerledikten sonra cenaze aracına alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, alkışlarla Kıranköy Mezarlığı’na götürüldü. Burada şehitlikte Piyade Er Umut Bulut gözyaşları içinde toprağa verildi.


PİYADE ER YAŞAR DOYMUŞ’U GİRESUN’DA 6 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit piyade er Yaşar Doymuş’un cenazesi, memleketi Giresun’un Tirebolu İlçesi’nde toprağa verildi.Trabzon’dan Tirebolu Devlet Hastanesi morguna getirilen cenazeyi Doymuş’un ailesi, yakınları, Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır ile mülki ve askeri personel karşıladı. Cenazenin karşılanması sırasında fenalaşan anne Kader Doymuş’a, hastane acil servisinde müdahale edildi. Cenaze daha sonra Doymuş ailesinin Hamam Mahellesi’ndeki evine gönderildi.    


BAKAN ŞAHİN’DEN BAŞSAĞLIĞI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ak Parti Grup Başkanvekili Nuretti Canikli, Ak Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Doymuş’un evine gitti. Bakan Şahin ve beraberindekiler, anne Kader Doymuş ile şehit askerin kardeşi Muhittin Doymuş’a başsağlığı diledi. Ziyaretin ardından Doymuş için dua edildi, Bakan Şahin ise piyade onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenaze namazına katılmak üzere Trabzon’a geçti.

Şehit er Yaşar Doymuş’un cenazesi ise daha sonra vatandaşların terör aleyhine attığı sloganlar eşliğinde Körliman Cami’ne getirildi. İl Müftüsü Necati Akkuş’un cenaze namazını kıldırması sonrasında cenaze, Kasaplı Mevkii’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Karayolu cenaze nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

AĞABEYLERİ, ASKERLERİN GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Trabzonlu Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun cenazesi evinden alındıktan sonra yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki İskenderpaşa Camisi’ne götürüldü. Şehidin cenazesinin bulunduğu ambulans, arkasından yürüyen 5 bin kişinin sloganları ve tekbirleri eşliğinde camiye ulaştı. Cami avlusunda anne Nurten Erosmanoğlu ile baba Ali Sait Erosmanoğlu tabutun başından uzun süre ayrılmadı ve taziyeleri kabul etti. Şehidin 2 ağabeyi Cemal ve Salim Erosmanoğlu, kardeşlerinin fotoğraflarına bakarak gözyaşı döktü, bu sırada tabutun başında saygı nöbeti tutan askerlerin de gözyaşlarını sildi.

ŞEHİDİN FOTOĞRAFINI TERS ÇEVİRTTİRDİ

İskenderpaşa Camisi’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, eski Bakan Trabzon Millevekili Faruk Özak, askeri ve sivil protokol üyeleri de katıldı.                          

Namaz öncesinde şehidin tabutunun üzerinde duran fotoğraflar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in talimatıyla ters çevrildi. İl Müftüsü Veysel Çakı’nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin tabutu top arabasına konularak saygı geçişi yaptı. Daha sonra ambulansa yerleştirilen şehidin cenazesi Sülüklü Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.



ŞEHİT ONBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Muşlu olan 22 yaşındaki bekar İsa Sayın’ın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından Mersin’e getirildi. Sayın’ın cenazesi bir süre Mersin Devlet Hastanesi’nde bekletildikten sonra, ailesinin yaşadığı Mevlana Mahallesi’ndeki baba evine son kez getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesiyle aile fertleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının helallik almasının ardından şehit, Muğdat Camii’ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene şehidin babası Mehmet Ali Sayın, annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, aile fertleri, yakınları ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde 6 çocuk annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın ve kardeşi Yusuf Sayın güçlükle ayakta durdu.

KADIN MİLLETVEKİLİ DE SAF TUTTU

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, şehidin babası Mehmet Ali Sayın ve dedesi Hacı İbrahim Sayın ile yakından ilgilendi. Tümgeneral Sezer Bostancı, günün birlik günü olduğunu söyledi. Ak Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, dede Sayın’ın elini öperek teselli etmeye çalıştı.
Terhisine 1 ay kaldığı belirtilen şehidin cenazesi, Muğdat Camii’nde ikindi vakti kılınırken, Milletvekili Çiğdem Ökten de protokol üyeleri ile birlikte saf tuttu. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Ökten, şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayın’ın yanından bir an olsun ayrılmadı. Kılınan cenaze namazının ardından İsa Sayın’ın cenazesi götürüldüğü Güneykent Yalınayak Mezarlığı’nda toprağa verildi.          


"NE MUTLU BANA ŞEHİT ANNESİYİM"

Şehit olan ulaştırma er Samet Bütün'ün (23) cenazesi Konya'da toprağa verildi. Bütün'ün Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganının atıldığı şehit evinde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören anne Fadime Bütün, “Ne mutlu bana, şehit annesiyim. Ağlayıp da kimseyi güldürmeyeceğim. Kimse de ağlamasın” dedi.

Dua edilmesinin ardından Bütün'ün cenazesi, Mürşit Pınar Camisi'ne getirildi.Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bütün'ün cenazesi top arabasına konuldu. Eşiyle birlikte top arabasına binen anne Fadime Bütün, oğlunun tabutuna el sallayarak, “Güle güle oğlum. Burada herkes senin için toplandı. Ne mutlu sana” diye konuştu. Anne Bütün, top arabasından inene kadar oğlunun tabutuna el sallamaya devam etti.“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı eşliğinde omuzlarda taşınan cenaze, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Ak Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu ve Mustafa Kabakcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT ASTSUBAY TABUTUN ÜZERİNDE DAMATLIĞIYLA UĞURLANDI

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, memleketi Konya’nın Ilgın İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Havva Şenyurt ile nişanlı olan ve 30 Haziran- 1 Temmuz tarihlerinde yapacağı düğünün davetiyeleri dağıtılan şehit Gümüş, son yolculuğunda tabutun üzerinde damatlığı ve kullandığı asker kepiyle uğurlandı.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün cenazesi ilk olarak ambulansla Ilgın Devlet Hastanesi morguna getirildi. Sandalye üzerinde oturan şehit annesi Hürriyet Gümüş, "Oğlum geliyor. Kara Alim geliyor. Oğlumu ayakta karşılayacağım" diyerek ayağa kalktı. Bu sırada ağabeyinin asker kepini başına takan 11 yaşındaki Ahmet Gümüş de asker selamı vererek cenazeyi karşıladı.

Şehit Gümüş’ün damatlığın üzerine omuzuna takmayı planladığı kırmızı şalı, kendi omuzuna takıp gözyaşları içinde cenazeyi karşılamaya gelen nişanlısı Havva Şenyurt, "Sen benimdin. Sen benimdin" diyerek ağıt yaktı. Şehit Gümüş’ün cenazesi daha sonra baba evine getirildi. Burada şehit Gümüş’ün tabutunun üzerine damatlığı ve kullandığı asker kepi kondu. Ailesi ve nişanlısı tabuta sarılırken, yakınları da ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Duanın ardından şehit Gümüş’ün cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Çukur Camii’ne getirildi. Cenaze namazının ardından yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan şehit Ali Gümüş, Garnizon Şehitliği Mezarlığı’na defnedildi. Havva Şenyurt, şehit nişanlısının fotoğrafını göğsüne bastırıp bir olsun elinden bırakmadı.
Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezin Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, askeri erkan katıldı.


"BU İŞİ ÇÖZÜN YETER"

Şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi, Hani ilçesinde toprağa verildi. Şehit Kılıç'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Diyarbakır'a, buradan da helikopterle Gürbüz beldesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende gözyaşlarını tutamayan Baba Galip Kılıç'ın, “Bu işi çözün yeter” diye seslenmesi üzerine Vali Toprak, herkesin desteği ve el birliğiyle çözeceklerini söyledi.4 yıl önce Diyarbakır'daki bombalı bir saldırıda üniversiteye hazırlanan 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i kaybeden Milletvekili Oya Eronat, törende güçlükle ayakta durabilen şehit annesi Hasret Kılıç'ın koluna girerek teselli etmeye çalıştı.Anne Hasret Kılıç'ın şehidin fotoğrafına sarılıp öpmesi sırasında kadın milletvekilleri Eronat ve Beyaz'ın gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

ŞEHİT ER MUSTAFA TÜRKMEN’İ, GEDİZ’DE 6 BİN KİŞİ UĞURLADI

21 yaşındaki şehit piyade er Mustafa Türkmen, memleketi Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Akkaya Köyü’nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 6 bin kişi, son yolculuğuna uğurladı.                 


Türkmen’in cenazesi, Van’daki törenin ardından askeri uçakla Kütahya’ya gönderildi. Buradan karayoluyla Gediz’in Akkaya Köyü’ne getirilen cenaze, baba Halil İbrahim Türkmen’in (42) evinin önüne getirildi. Köy gençlerinin büyük bir Türk bayrağı açtığı evin önünde cenazeyi baba Halil İbrahim Türkmen, anne Elmas Türkmen (40) ve kardeşi Sedat Türkmen (18) karşıladı. Tabuta sarılarak gözyaşları döken anne Elmas Türkmen, oğlunun fotoğrafını okşadı. Anne Türkmen, "Benim oğlum yaşıyor. En güzel yerlere gitti. Dimdik duracağım. O şerefesizler çatlayacak, onları güldürmeyeceğim. Benim bir sürü askerim var, bir sürü çocuklarım var. Oğluma selam duracağım. Askere giderken bana dimdik dur demişti. ben de dimdik duruyorum. Benim oğlum hep var olacak. Onunla gurur duyuyorum. Beni o şerefsizler yıkamayacaklar" dedi.

6 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Yakınları tarafından alınan şehit cenazesi omuzlar üzerinde Akkaya Köyü Camisi’ne getirildi. Cenazeyi son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanan 6 bin kişi ellerinde taşıdıkları iki büyük ve çok sayıda küçük Türk bayrağı ile cenazenin arkasından yürüdü. Kalabalık bu sırada ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Camide ikindi namazının kılınmasının ardından cenaze alınarak resmi törenin yapılacağı köy mezarlığına götürüldü.

SAVUNMA BAKANI YILMAZ DA KATILDI

Buradaki törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erden Cantimur, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Belediye Başkanı bağımsız Ali Erdoğan, Kütahya Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa İçe, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgerenal Sami Fındıkoğlu, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Afyon Garnizon Komutanı Tuğgerenal Veli Yıldırım, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı’ndan bir bölük asker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, siyasi partilerin temsilcileri, Uşak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Şehit cenazesine aralarında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu çok sayıda kurum ve kişi çelenk gönderdi. Bakan Yılmaz, camiye gelirken baba Halil İbrahim Türkmen’in koluna girdi.

"GÜLE GÜLE GİT EBEDİYETE KUZUM"

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, mezarlık önünde cenaze namazını kıldırdı. Cenaze, askerlerin omuzunda mezarın yanına hazırlanan katafalka alındı. Burada saygı duruşunun ardından şehit piyade Er Mustafa Türkmen’in özgeçmişi okundu. Ardından anne Elmas Türkmen’in, "Güle git ebediyete kuzum" sözleri yürekleri burktu. Şehit cenazesi baba Halil İbrahim Türkmen ve kardeşi Sedat Türkmen tarafından mezara indirilerek defnedildi. Tabuta sarılı olan Türk bayrağı da baba Halil İbrahim Türkmen’e teslim edildi.