Adana Asker Hastanesi'nden alınan bekar Hüseyin Kıraç'ın cenazesi Tarsus İlçesi'ne bağlı Yalamık Köyü'ne getirildi. Türk Bayrakları asılan baba evine getirilen cenaze burada bir süre bekletilirken, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ve Ahmet Uzun eve gelip, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada sinir krizi geçiren şehidin kardeşi 18 yaşındaki Serkan Kıraç, AK Partili milletvekillerine, "Defolun buradan, ne işiniz var? Ne yüzle geliyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. Acılı kardeş, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken polis, 2 milletvekilini taziye çadırından çıkartarak güvenli bir bölgeye götürdü. Daha sonra cenaze köy meydanında düzenlenen törene götürüldü. Törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile Ahmet Uzun, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 6'ncı Kolordu Komutan Vekili Tümgeneral Sezai Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Cenaze töreninde şehit askerin 47 yaşındaki 4 çocuk annesi Muhteber Kıraç, babası 55 yaşındaki Ruhi Kıraç, kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit cenazesi kılınan namaz ardından top arabasıyla 3 kilometre uzaklıktaki köy mezarlığında götürüldü. Yürüyüş sırasında binlerce kişi, sık sık, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Bu sırada fenalaşan şehidin kız kardeşi, Fatma Kıraç, "Allah belanızı versin, ağabeyimi elimden aldınız. Allah belanızı versin" diyerek çığlıklar attı. Fenalaşan genç kız ambulansa alınarak sakinleştirici iğne yapıldı. Şehidin cenazesi mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu cenazenin toprağa verilmesinden sonra, şehidin babası Ruhi Kıraç'a baş sağlığı dileğinde bulunarak tabuta sarılı Türk Bayrağı'nı teslim etti.
"TEPKİ NORMAL"
Şehidin kardeşinin tepki gösterdiği Milletvekili Nebi Bozkurt, "Bu acı ile gösterilmiş bir tepkidir. Gencin acısını anlıyoruz. Terör acısı düştüğü yeri yakıyor. Biz de hükümet olarak terörü bitirmek için çaba gösterip, kararlı şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.
 
KİRAZ'DA ŞEHİDİ 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Çocuklarının şehit olduğu haberini dün sabah askeri yetkililerden alan çiftçilik yapan baba İbrahim Küçük ve anne Emine Küçük, gözyaşlarına boğuldu. Şehit erin Türk bayrağı asılan evi komşuları ve yakınlarının akınına uğradı.
 
Bekar olan şehit Özgür Küçük için bugün de Yeni Mahalle Camii'nde öğlen namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, çevre ilçelerin belediye başkanları, şehit Küçük'ün babası İbrahim Küçük, annesi Emine Küçük, ağabeyi Erol Küçük, ablası Firdevs Kavaklı, kız kardeşi Filiz Dönmez ve çok sayıda vatandaş katıldı. Küçük'ün yakınları cami avlusunda Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, gözyaşları döktü ve şehit uzman çavuşun fotoğrafını öptü. Abla Firdevs Kavaklı, "Kardeşim fakirlikten öldü" dedi. Şehidin babası İbrahim Küçük de bir askere sarılarak, "Benim oğlum yiğitti" diye feryat etti.
 
Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Türk bayrağına sarılı tabut, askerlerin omuzunda ambulansa kadar taşındı. Cenazeye ellerindeki Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez', 'Kahrolsun PKK' ve 'Askere uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Bu sırada Güney Deniz Saha Komutanlığı tören mangası da 'Vatan, sana canım feda' diyerek yürüdü.
 
Şehit Uzman Çavuş'un cenazesinin taşınması sırasında çevredeki binaların balkonlarında bulunan bazı vatandaşlar da Türk bayrağı sallayarak şehidi uğurladı. Küçük'ün cenazesi Hisarköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
NÖBETTE YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU ŞEHİT OLAN ASKER, TOPRAĞA VERİLDİ 
Vatani görevini Şırnak'ın Gülyazı Üstsınır Taburu'nda yapan Jandarma Onbaşı Ecevit Altan, geçen perşembe günü saat 21.00 sıralarında, mevzide nöbet tuttuğu sırada üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Şehit Onbaşı Ecevit Altan'ın cenazesi dün gece memleketi Aksaray'a getirildi. Bu sabah Aksaray Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit Altan'ın cenezesi ilk olarak Yukarı Dikmen Köyü'ndeki baba evine götürüldü. Altan ailesi ambulans içindeki şehidin tabutuna sarılarak gözyaşyarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren şehit annesi 50 yaşındaki Mürüvet Altan, yakınları tarafından sakinleştirildi. Ardından hazırda bekleyen 112 Acil Servis'e ait ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Şehit Altan'ın cenazesi daha sonra dini ve askeri tören düzenlendiği Yukarı Dikmen Köyü İlköğretim Okulu bahçesine alındı.
''KORKUYORDUK''
Son günlerde ardarda gelen şehit haberlerinin ardından korku içinde oğullarından gelecek haberi beklediklerini belirten çobanlık yapan 55 yaşındaki şehit babası Aşır Altan, şunları söyledi:
"Hep şehit haberleri alıyoruz. Korkuyorduk. Ama kimseye bir şey diyemiyorduk. Oğlumun bu şekilde şehit olacağını hiç ummuyordum ve beklemiyordum. Ama kaderi böyleymiş. Alın yazısında bu varmış. Vatanımız sağ olsun."
''HABERİN CİĞERİMİ YAKTI''
Tören alanında oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi Mürüvet Altan, ''Kuzum, ne oldu sana. Hani çok rahattın. Haberin ciğerimi yaktı" diye ağıt yaktı. Oğlu ile 2 gün önce telefonla görüştüğünü belirten Altan, şöyle konuştu:
''İki gün önce telefonla görüştük. Hatta, İstanbul'daki ağabeyi ve Aksaray'daki kız kardeşini de arayıp telefonla görüşmüş. Bizlere durumunun iyi olduğunu rahat olduğunu söylemişti. Ne zaman izne geleceğini sordum. İzne gelmek istiyordu ancak sonra 'Anne burası iki dağın arasında çok uzak daha sonra gelirim' dedi. Kuzuma nöbet tutarken yıldırım çarpmış. Ben nasıl dayanırım bu acıya. Olan hep fakire oluyor."
Terhisine 7 ay kalan ve askerden önce babası gibi çobanlık yapan Şehit Altan, yaklaşık 3 bin kişi tarafından son yolculuğa uğurlanırken törene Aksaray Valisi
Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Patla, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya ve askeri erkan katıldı.  Şehit Altan'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.