Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi Çanakkale Zaferi dolayısıyla yazılı basın açıklaması yayınladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
" İki gün önce Gaziler ve Şehitler Günü"nde, Şehit ve Gazilerimizi andık.Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz.
Aynı gün Çanakkale Zaferini de kutladık.
17 Mart"ta Üniversitemizin Şükran Güngör Tiyatro Salonundaki “Anma Etkinliği” vatan sevgisini en üst düzeyde yansıttı, izleyenler daha çok yararlı olma düşüncesiyle salondan ayrıldılar.
Şehitler Günü"nde de; İl Protokolü önce Tellidede Mezarlığına gitti. Sonra Merkezde Atatürk Heykelinin karşısında bulunan Şehitler Anıtına çelenk sunumunda bulundular.
Halkın katılımını sağlayan daha etkin uygulama yapılamaz mı?
Çanakkale Savaşının nasıl kazanıldığının, Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal"in neler yaptığının bilinmesine rağmen, siyasi iktidarın Mustafa Kemal"i unutturmak amacıyla salt dini inançla kazanıldığını söyleyenlerin çoğaldığı ortamda İlimizdeki uygulamanın tüm ülke genelinde yapılması da düşündürücüdür.
İnanç da, bilinç de, komutanlık özellikleri de, vatan sevgisi de birlikte işlenmelidir.
Önce Atatürk"e, Şehitler Anıtına, Şehitliklerimize çelenkler sunulmalı, halkın daha çok katılımı için de mezarlıklara ziyaret öğleden sonra yapılmalıdır. Anadolu"daki gelenek de budur.
Çanakkale hepimizin, şehitler hepimizin şehitleridir.
Anayasamızın 6.maddesine göre “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti, egemenliğini Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.”
Siyasi partilerin Anayasal sınırlar içinde çalışıp çalışmadığını değerlendirme yetkisi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısınındır.Laik, demokratik, üniter Cumhuriyeti koruma görevini yerine getirmektedir. Görevini yapmaktadır.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Abdurrahman YALÇINKAYA"nın A K P"nin kapatılması konusunda açtığı dava için yapılan olumsuz eleştirilerini kınıyoruz.
Önemli olan Sayın Başsavcının ileri sürdüğü ve saptadığı kapatma davası suçlamalarının yapılıp, yapılmadığıdır.
Beğensek de beğenmesek de Anayasa Mahkemesi görevini yapacaktır.
Karar ne olursa olsun vatandaş olarak biz de seçim zamanında oyumuzu vereceğiz.
Yargıtay Başsavcısı da, Anayasa Mahkemesi de, devletin diğer kurumları da, vatandaş olarak biz de görevimizi yapacağız. Önemli olan görevde savsaklama olmaması, bilinçle gerçekleştirilmesidir.
Bazı aydınlarımız “Parti kapatmak olmaz.” diyorlar. Neden olmaz? Avrupa "da örnekleri yok mu? Ülke parçalanırken seyirci mi kalacağız? Yapanın yanın da mı kalacak? Kaybettikten sonra mı uyanacağız? Ulus birliğine karşı olanları destekleyenler ezberlerini tekrarlıyorlar.
AKP hakkında açılmış kamu davası vardır. Hiçbir organ, makam ve kişinin yargı organına emir ve talimat veremeyeceği Anayasa buyruğudur.
Yargısal sürecin sağlıklı sonuca ulaşılabilmesi için bu buyruğa uyuma ve saygıya çağırıyoruz.
Yargıya gözdağı vermek için Anayasa Mahkemesinin görev ve yetkisine son verme ya da değişikliğe gitme girişimlerini de hukuk devleti açısından çok tehlikeli ve sakıncalı buluyoruz."

Aydınpost Özel