Askeri helikopterle Şehit Üsteğmen Mustafa Solak Kışlası'na getirilen şehidin cenazesi, burada askeri cenaze aracına alınarak Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehit Yıldız için düzenlenen cenaze törenine, Vali Vekili Mahmuthan Arslan, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaptan ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü İzani Turan, burada yaptığı konuşmada, ''Şehitlerin elbisesi kefendir, dünyada ahirette şehitler bizim şahitlerimiz olacaktır. Cenabıhak, milletimize ülkemize huzur versin. Kim ki ülkemizin birliğine, beraberliğine kastediyorsa Allah onlara fırsat vermesin'' dedi.

İl Müftüsü Turan'ın kıldırdığı cenaze törenin ardından, şehidin naaşı cenaze aracıyla Abdi köyündeki baba ocağına götürüldü.

Bu arada anne Ayfer Yıldız ile yakınları, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Yıldız'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kocaoğlu baba Nesim Yıldız'a şehidin beratını ve Türk bayrağı verdi.

Bu arada, köye gelen AK Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız ve Ekrem Çelebi, şehit ailesine taziyelerini iletti.