Aydın Valisi Hüseyin Ani Coş, devlet teşkilatında şehit aileleri ve gazilerin çok özel yeri olduğunu hatırlatarak “Her zaman yanınızdayız. Sizler bizim için çok önemli ve şehitlerimizin çok özel emanetlerisiniz” dedi.
Dernek Başkanı Sevil Esin ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Fevzi Kahraman, Mustafa Cumalıoğlu, İsmail Ece, Cafer Tayyar Sandıkçı, Ercüment Evli, Hüseyin Yıldan"ın katıldığı ziyarette şehit aileleri Vali Hüseyin Avni Coş"u yeni görevinde başarı dileklerini sundular. Demokratik açılımın da konuşulduğu ziyarette 2000 yılından beri faaliyetlerini sürdüren dernek üyelerin Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Bu topraklara ve bayrağa sahip çıkabilmek için pek çok canların şehit düştüğünü şehit yakınları olarak bu canların hem acısını hem de gururunu yaşadıklarını Belirten Şehit Aileleri ve Gaziler Danışma Derneği Başkanı Sevil Esin “Biz daha fazla acılar yaşanmasın çocuklarımız anasız babasız kalmasın analar çocukları için ağlamasın istiyoruz” dedi.
Şehit yakınları ve Gazilerin devlet teşkilatında çok özel bi yeri olduğunu hatırlatan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş görev yapacağı süre içinde dernek üyeleri ile diyalogun ana da gelişeceğini söyledi.
Devletin değişik kademelerinde görev yaptığını ve bugüne kadar yüzlerce şehit cenazesi uğurlamak zorunda kaldığını belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Acıları yüreğimi dağladı. Yakınlarını kaybedenlerin acısını ancak yaşayanlar bilir. Bugüne kadar gelen ve binlerce aileye dayanılması zor, ancak vatan ve millet sevgisiyle katlanılması mümkün olan bu büyük acıları yaşatan olayların devam etmemesi için devletin bir takım önlemler alması kaçınılmaz. Demokratik Açılım Sürecinin olumlu sonuçlanmasını diliyorum. Türk tarihine bakıldığında içeride birlik ve beraberlik sağlandığı zaman, içeride kardeş kavgalarını sona erdirmişsek, dışarıda başarılı olmuşuz, cihan devleti olmuşuz, dünyaya yön vermişiz. İnşallah bu konuda devletimizin başlattığı çözüm arama çalışmaları sonuç verir ve bu konudaki sıkıntılar sona erer” dedi.