Bulunan parçalardan üçünün Binbaşı Yavuz Başayar’a ait olduğu tespit edildi. Hakkari Çukurca’da 8 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında bölgede yapılan aramalarda, şehitlere ait parçalara rastlandı. Saldırının yapıldığı bölgeden toplanan üç ayrı parçanın şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar’a ait olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine Cebeci Şehitliği’ne defnedilen Başayar’ın mezarı açıldı. Yapılan DNA testi ile Binbaşı’ya ait olduğu anlaşılan üç vücut parçası burada düzenlenen askeri törenin ardından kabrine konuldu.
 
ŞEHİT, GÜNLER SONRA BULUNMUŞTU
 
Hakkâri-Çukurca karayolunda pusuya düşürülen askeri konvoyda Binbaşı Yavuz Başayar ile iki uzman çavuş saldırıya uğradıkları araçtan inerek BTR aracına yöneldi. Binbaşı ve uzman çavuşlar zırhlı aracı kendilerine siper etmek istedi. Ancak, önceden hazırlanmış 100’er kiloluk bombalar art arda infilak ettirildi ve 8 asker şehit oldu. Ramazan ayında yapılan ve büyük tepki çeken kanlı saldırıdan sonra bölgede arama yapıldı. Olay yeri ve çevresinde şehit askerlere ait 9 parça bulundu. Bu parçalardan üçünün şehit Binbaşı Yavuz Başayar’a ait olduğuDNAtestiyle ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine mahkeme kararı ile Binbaşı Başayar’ın Cebeci Şehitliği’ndeki mezarı açıldı. Üst rütbeli komutanların da katıldığı ikinci törende Binbaşı’ya ait parçalar toprağa verildi. Binbaşı Başayar’ı korumakla görevli Yozgatlı Uzman Çavuş Erhan Ar’ın cesedi de günler sonra Zap Suyu’nda bulunmuştu.Morgda bulunan parçaların iseAr’a ait olmadığı anlaşılmıştı.
 
DiĞER PARÇALAR DNA SONUCUNU BEKLiYOR
 
PKK saldırısından sonra 1,.5 kilometre çapındaki bölgede yapılan aramalarda bulunan 6 ayrı parçanın kime ait olduğu ise şu ana kadar tespit edilemedi. Adli Tıp’ta yapılacak DNA testinden sonra 6 parçanın hangi askerlere ait olduğu ortaya çıkacak. DNA raporundan sonra parçaların ait olduğu askerlerin mezarları açılarak, bulunan parçalar toprağa verilecek. Kayıp uzuvların bulunmasından sonra eylemin yaşandığı bölgede yapılan arama/tarama faaliyetlerine son verildiği öğrenildi.