TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tunceli'de PKK'lı teröristlerin halı sahada top oynayan polislere açtığı ateş sonrasında eşi Komiser Cem Kerman ile beraber şehit olan öğretmen Dilay Turan Kerman'ın babası Oğuz Turan, annesi Havva Turan ve kardeşi Eray Turan'ı kabul etti.
 
Anne Havva Turan, yaptığı açıklamada, kızının cenazesine bizzat gelerek acılarını hafiflettiği için, teşekkür etmek amacıyla Çiçek'i ziyaret ettiklerini söyledi.
Cemil Çiçek'in, yaşadıkları acıyı bizzat paylaştığını belirten anne Turan, “Çok hassasiyet gösterdiler ve çok yakın davrandılar. Kendi ailesinde de şehit yakını olduğunu söyledi, bizleri dinlerken gözlerinin yaşardığını hissettim. Sayın Başkanı, çok sevecen, babacan ve herkesi sarmalayan biri olarak gördüm “ dedi.
 
Ankara'da Kumrular Caddesi'nde 20 Eylülde meydana gelen bombalı saldırı olayı sonrasında neler hissettiğinin sorulması üzerine anne Turan, “Anneler, babalar yanmasın; bu acılar dinsin, başka şehitler olmasın artık. Ben ne ilk ne de sonum, devam ediyor. Ben bunların bitmesini istiyorum. Bu soruna kökten sorun üretilsin istiyorum” diye konuştu.
 
Havva Turan, bombalı saldırı olayını duyunca çok üzüldüğünü ifade ederek, “Ben bu olaydan önce de her şehit cenazesinde ağlayan birisiydim. 'Analar nasıl dayanır' derdim, meğer böyleymiş ne yazık ki” dedi.