Anneler gününün küresel olarak tüm dünyada kutlandığını, M.Ö. 6 Bin yılına kadar geçmişinin dayandığını, Anneler Günü"nün tarih boyunca var olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyleyen Söke Belediyesi Kadın Komisyonu Başkanı Filiz Ceylan; Anneler Günü"nün Türkiye"de 1955 yılından bu yana kutlandığını belirtti. Yaşamın her alanında yer alan kadınların aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu üstlendiğini belirten Ceylan; “Cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin, aletin ve sabrın sembolü olan annelerin gelecek nesillerin hazırlayıcı oldukları unutulmamalıdır. Hayata gözümüzü açtığımız andan itibaren sevgi dolu yüzü, merhameti ve eşsiz şefkatiyle karşılaştığımız annelerin bu anlamlı günde bir kez daha hatırlanılmasını ve toplumumuzdaki vazgeçilmez önemi üzerine düşülmesi gerekmektedir. Ne var ki annelik günümüzde toplumsal, ekonomik ve siyasal anlamından ve ülkemize kadın sorunlarından koparılarak tüketimi körüklemenin bir aracı olarak kullanılmaktadır. Hâlbuki annelik ne ülkenin ekonomik, siyasal ve toplumsal durumundan nede kadınların yüz yüze kaldığı gerçeklerden ayrı olarak ele alınabilir” dedi.
Her türlü istismarın yapıldığı, çocukların savaşlarda öldüğü bir dünyada annelerin çocuklarının yaşam ve geleceği için kaygı yaşadığını belirten Filiz Ceylan; “Anneleri ağlık ve eğitimin paralı hale getirildiği, yoksulluğun çığ gibi büyüdüğü bir ülkede bir günle oyalamak mümkün değildir. Başarılı, özgüvenli, ülkesini ve milletini seven barış, demokrasi ve adalet için mücadele eden bir yaşam biçimini benimseyerek annelerimizin emeklerini boşa çıkarmamak bizimde görevimiz olmalıdır” dedi.

ŞEHİT ANNELERİNE ZİYARET
Söke Belediyesi Kadın Komisyonu üyeleri Filiz Ceylan, Nimet İncedal, Afet Er ve Şule Tuntaş yapılan basın toplantısının ardından Söke Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği"ni ziyaret etti. Şehir Aileleri ile bir araya gelen Kadın Komisyonu Şehit Annelerinin Anneler Günü"nü kutladı. Şehit Anneleri Söke Belediyesi Kadın Komisyonunun ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. iha