Şırnak’ın İdil ilçesinde önceki gün tam bir dram yaşandı. Mevsimlik işçi olarak çalışan 5 çocuk babası Abdulselam Erşek’in 2,5 yaşındaki oğlu Muhammed iki gün önce aniden ateşlenerek İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tettikler ve muayene sonucu küçük Muhammet’e halk arasında menenjit olarak bilinen Meningokoksemi teşhisi konuldu.

‘Böyle bir şey görmedim’

Hastalığın bulaşıcı olması sebebiyle Acil Servis doktoru İhsan Güler, Muhammed’i alarak babasıyla birlikte Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Muhammed, hastanenin 2 izolasyon odasının da dolu olduğu gerekçesiyle içeriye alınmadı, hastane bahçesindeki ambulansta babasının dizleri üzerinde öldü. Minik Muhammed’in bu şekilde hayata veda etmesi yanından bir an olsun ayrılmayan doktor İhsan Güler’i isyan ettirdi. Güler, “Böyle bir şey görmedim. Bu çocuk keşke sedyede değil de hastane yatağında babasının kucağında ölseydi” sözleriyle acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

‘Yatağı çok gördüler’

Muhammet’in yürek burkan ölümü sonrasında VATAN’ın ulaştığı baba Abdulselam Erşek şunları söyledi: “Ne iş bulursam onu yapıyorum. Oğlumu sık sık hastaneye götürdüğüm için yol parasını bile kaymakamlık karşılıyordu. Bu kadar zorlukla yaşarken Muhammed’i bir yoğun bakım servisinde değil de hastanenin bahçesinde kaybetmek çok ağırıma gitti. Oğluma bir hasta yatağını bile çok gördüler.”

vatan