29 Mart yerel seçimlerinde MHP'nin Belediye Başkan Adayı Halil Başaran ile CHP Adayı aynı zamanda Başaran'ın damadı Mehmet Elçin Sandalcı arasındaki seçim sonucu tartışmalarına son noktayı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koydu.
YSK'nın, CHP İl Başkanlığınca yapılan olağanüstü itirazı haklı bularak Akbük'te seçimin galibinin CHP Adayı M. Elçin Sandalcı olduğu yönünde karar verdiği bildirildi.
CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar konuyla ilgili yaptığı açıklamada "YSK'ya verdiğimiz olağanüstü itiraz dilekçemizin sonucunda YSK itirazımızı haklı bularak seçimi adayımız Mehmet Elçin Sandalcı'nın kazandığını kendisine bildirdi. Adayımız şu an Ankara'da ve kendisine iletilen cevabı bizlere iletti. YSK'nın kararı yazılı olarak elimize ulaştığında ayrıca açıklama yapacağız" dedi.
HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ
MHP'li Belediye Başkanı Halil Başaran ise konuyla ilgili açıklamasında, "CHP'nin beldemizdeki seçimlerle ilgili YSK'ya yaptığı itiraz biliniyordu ve kararın Salı günü açıklanacağı söylentisi vardı. Ben de bu kararı vatandaşlardan duydum. Bana iletilen resmi bir açıklama olmadı. Bu tür bir karardan ne ilçe başkanımızın ne belde başkanımızın ne de Genel Merkez avukatlarının bir bilgisi yok. Olası bir durumda biz de hukuki yollardan hakkımızı arayacağız" diye konuştu.
Bilindiği gibi, 29 Mart yerel seçimlerinde Didim'e bağlı Akbük beldesinde MHP Adayı Halil Başaran aynı zamanda damadı olan CHP Adayı Mehmet Elçin Sandalcı'dan iki oy fazla alarak seçimi kazanmıştı.
CHP ADAYI ÖNE GEÇTİ
Seçimin ardından CHP'nin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz neticesinde yapılan incelemede CHP Adayı Sandalcı bu defa MHP adayı Başaran'ın iki oy önüne geçmişti. Bunun ardından MHP İl ve İlçe Yönetimi İl Seçim Kuruluna itiraz etmişti. İl Seçim Kurulu da esastan verdiği kararla MHP adayı Halil Başaran'ın seçimi kazandığını açıklamıştı. MHP adayı Halil Başaran ise geçen hafta mazbatasını alarak görevine başlamıştı.
İl Seçim Kurulu'nun kararına itiraz eden CHP İlçe ve İl Yönetimi YSK'ya olağanüstü itiraz hakkını kullanmıştı.