Almanya"da yarın yapılacak genel seçimler öncesinde El Kaide"nin yeni bir görüntülü mesaj yayımlayarak, Alman kökenli Müslümanları Batı"ya karşı cihada çağırması ülkede tedirginlik yarattı.
El Kaide"nin, Afganistan"dan Alman askerlerini geri çekmediği için suçladığı Başbakan Angela Merkel"in yeniden seçilmesi halinde ülkenin çeşitli yerlerinde terör saldırısı düzenleneceği tehdidinde bulunan geçen haftaki iki videosunun ardından dün yayımladığı üçüncü mesaj üzerine ülkede “alarm” durumuna geçildi. Almanya"nın çeşitli kentlerindeki otobüs durakları ve tren istasyonları gibi kalabalık mekânlarda güvenlik önlemleri artırılırken, havaalanlarında makineli tüfek donanımlı polislerin ve zırhlı araçların devriye gezdiği gözleniyor.
Kendini “Ebu Talha” olarak tanıtan Bekkay Harrach isimli Fas kökenli Alman vatandaşının konuşmasını gösteren yeni video nedeniyle panik yapılmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Hükümet, uyarıları çok ciddiye alıyor ve güvenlik görevlileri ellerinden geleni yapıyor” dedi. "Terör videosunu" video paylaşım sitesi You Tube"a koyduğu suçlamasıyla adı açıklanmayan, ancak daha önce de benzer şiddet videolarını internet sayfasına koymaktan sabıkası bulunan bir Türkün tutuklandığı açıklandı. Terör uzmanları, kendini son videolarla El Kaide"nin ilk kez Almanya"ya doğrudan bir saldırı tehdidinde bulunduğuna dikkat çekti.

Son anketler
Son kamuoyu anketlerine göre yarınki seçimde Merkel"in partisi Hıristiyan Demokratlar"ın (CDU) yüzde 35, koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti"nin (SPD) yüzde 26, Hür Demokrat Parti"nin (FDP) yüzde 13 oranında oy alması bekleniyor. Seçim bu şekilde sonuçlanırsa CDU ile FDP"nin bir koalisyon hükümeti kurması bekleniyor./milliyet