AK Parti"den istifa ettikten sonra bir süre bağımsız kalan ve ay başında Demokrat Parti(DP)"ye üye olup, bu partiden adaylığı kesinleşen Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, düzenlediği halk toplantısıyla seçim çalışmalarına başladı.
Kuşadası Belediye Düğün Salonu"nda “ Herşey Kuşadası için” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda, son iki dönemdir Kuşadası Belediye Başkanlığını yürüten Fuat Akdoğan, 10 yıllık belediye başkanlığı sürecinde ne yaptıklarını anlatarak 3"üncü kez belediye başkan aday olduğunu söyledi. DP"den aday olan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal"ın da destek vermek amacıyla bulunduğu toplantıya kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Aydın Belediye Başkanı Ortekin, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ile kürsüye gelerek Akdoğan"ı kutladı ve destek konuşması yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DP Kuşadası İlçe Başkanı Mine Şavkay, Belediye Başkan adayları Fuat Akdoğan ile DP"nin seçimlere kazanacağını belirterek, “ Sayın Akdoğan"a güveniyor ve inanıyoruz” dedi.
İlçe Başkanı Şavkay"ın ardından kürsüye gelen Kuşadası Belediye Başkanı ve DP Belediye Başkan adayı Fuat Akdoğan, 10 yıllık belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalarını anlatarak, “ 1994 yılında gördüğüm manzara 1999 yılında belediye başkanı olduğumda çok değişmemişti. 1999 yılında bir 5 sene daha belediye başkanlığı yapalım bu beş sene içerisinde Kuşadasını bu duruma getiren kötülüklerden ve kötü kişilerden arındıralım daha sonra gelecek olan arkadaşlarımız bu bayrağı ileri götürür bizde memleketimizde kendi aşımızla işimizle hizmet ederiz dedik ama herhalde kötülüğün beslendiği herhalde kötülükle ruhunu dolmuş olanların beslendiği rant Kuşadası"nda bir türlü bitiremedikleri o rant onları iştahlandırıyor ki her beş senede bir nöbetçi aday gibi karşıma çıkıyorlar. Dolayısı ile bu kötülüğü kökünden kazıyana kadar ben buradayım bu kötülük Kuşadasını terk edene kadar ben buradayım. Kuşadasını bir 5 sene daha Kuşadası halkı ile Kuşadası korumak kollamak ve sarmak için güzelleştirmek adına Demokrat Partiden belediye başkanlığımı açıklıyorum” diye konuştu.
10 yıl önce mafya ve rant söylentileri ile manşetlerden inmediği ve insanların belli bir saatten sonra dışarı çıkmaya tereddüt ettiği bir Kuşadası devraldığını ileri süren Akdoğan, “ Bir çok karanlık gücün şu siyah paltolu siyah gözlüklü siyah Mercedes"li adamların cirit attığı her ihalesinin devlet tarafından soruşturmaya tutulduğu, belediye başkanlarının evine baskın yapılarak bulunan par rüşvet çek ve belgelerle hapise atıldığı ve maalesef en sonunda da bir belediye başkanını korkunç bir cinayete kurban verdiği, beton kent olarak ün yapmış, çevre felaketleri ile sel baskınlarıyla basının manşetlerinden düşmeyen, susuzluktan şikayetçi olan, sokaklarından lağım akan merkez de plajlarına girilmeyen kaldırımlarda kıvırtmadan yürüyemeyeceğiniz halkın mutlu olmadığı bir Kuşadası vardı. 1999 yılında böyle bir Kuşadası devraldık. Devraldıktan sonra tarih kentler birliğinden ödül alan bir ilçe olduk tarihimize sokaklarımıza caddelerimize sahip çıktık yeniden yarattığımız plajlarımızla şehir içinden denize girilebilen ve mavi bayraklarla donatılan bir Kuşadası halini aldık. Mafyayı, rantı zorbalığı bunların hepsi tarih oldu.Çocuk meclisimizi kurduk, muhtarlıklarımızı modernize ettik tarihimize ve kentlerimize sahip çıktık kamu alanındaki barakaları yıktık Kadıkalesini ortaya çıkartıyoruz. Hayvan barınağımız bitti. Mafyayı Kuşadası"ndan sildik Kuş-atağı bitirmek üzereyiz Alt yapı sorunu olmayan ilçe haline geldik adliye sarayımızın yapılmasını sağladık Adagölü bataklıktan şuan ki duruma getirdik“ ifadelerini kullandı.