Didim"de yakalanan cinayet zanlısı genç, sosyal bir gerçeği ortaya çıkardı. Savcı, "Zanlı birçok validen iş istemiş, ama kimse ilgilenmemiş. Sahip çıkılsa, bu cinayeti işlenmezdi" dedi.

Trabzon"dan Didim İlçesi"ne iş bulmak için gelen Adem Türk, 26 Temmuz"da boğazı kesilerek öldürüldü. Gencin cesedi sabaha karşı yürüyüş alanı olarak kullanılan çamlık bölgesinde bir ağacın altında bulundu. Cinayetten bir gün sonra zanlı Yusuf Kaya gözaltına alındı. Kaya sorgusunda cinayeti işlediğini kabul etti, ancak Türk"ü yanlışlıkla öldürdüğünü söyledi. Zanlının evsiz olduğu, cinayeti işlediği çamlık bölgesindeki ağaçların altına yaşadığı belirlendi. Yusuf Kaya geçtiğimiz gün, olay yerine getirilerek tatbikat yaptırıldı. Sıkı güvenlik önemleri altında Cumhuriyet Savcısı Zafer Asker, Kaya"dan olayı anlatmasını istedi. Zanlı Kaya, "Ben o gece çamlıkta sünger bir yatağın üstünde yatıyordum. Olay saat sabaha karşı dört buçuk civarında oldu. Bir sarhoşun naralar atarak bana yaklaştığını fark ettim. Bana zarar vereceğini düşünerek cebimdeki bıçağı çıkardım, kendimi savunmak için ayağa kalkmaya çalıştım. O sırada sarhoş yanıma geldi. Ayağa kalkarken elimi yukarı kaldırınca elimdeki bıçak boğazına değdi ve kan akmaya başladı. Bu arada sarhoşun, arkadaşım Adem olduğunu anladım. Adem yaralandıktan sonra lunapark tarafına doğru koşmaya başladı, bir süre sonra düştü. Korkudan elimdeki bıçağı attım. İlk minibüsle Söke"ye, oradan da İzmir"e gittim. Onu öldürmek istemedim, kaza ile oldu" dedi.

İş veren olmamış

Tatbikatın ardından gazetecilerle konuşan savcı Zafer Asker, "Zanlı Yusuf Kaya, birçok ile giderek valilerden iş istemiş, ancak kendisine iş yerine para yardımı yapılmış. Belki de bir kurum Yusuf"a sahip çıksaydı bu cinayet işlenmezdi" dedi. Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, zanlı Yusuf Kaya"nın tedavi edilmesi için girişimlerde bulunduklarını ancak, işlemler bitmeden cinayetin meydana geldiğini söyledi.

Tutuklu yargılanacak

Yusuf Kaya"nın, tatbikatın ardından çıkarıldığı mahkemece tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi, kaldığı Söke Cezaevine geri gönderildi.
Hürriyet