AYDINPOST HABER SERVİSİ/Hatice KARAARSLAN-Savaş, Çine Akmaden’i ziyaret etti. Ardından Çine Organize Sanayi Bölgesini dolaşarak. Organize sanayinin bulunduğu durumu bizzat yerinde inceledi. Çine Organize Sanayi Bölgesi Teknik Danışmanı Mustafa Üretmen, “Bundan sonra doğalgaz dağıtım şirketi olmadan direk alınacak. Biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Kalkınma ajansı ve Halk Bankasına. Yaklaşık olarak 64 megavat süresince bir tane kombine elektrik santrali kuruyoruz burada. Yaklaşık süresi 18 aydır birinci devresi 1 sene sürer kombinesi de 18 ayda biter. Biz doğalgazdan üretiyoruz elektriğimizi aynı zamanda doğalgazdan sonrada buhar üretimden ek bir enerji üretiyoruz toplamda 64 megavat civarındadır. Bu bizim şirketimizin 2.kendi kuruluşudur. Bu bölgeyi seçme nedenimiz için bir sürü şeyler var parametreler var. Birincisi doğalgaz hattına yakın olması lazım ikincisi enerji nakil hattına yakın olması lazım. Üçüncüsü haraç hatları yüksek olmayacak. Fazla sıcak ve soğuk olmayacak. Bütün bu parametreleri bir araya getirdiğiniz zaman tabi bunlar aynı zamanda size belli bölgeleri gösteriyorlar bu bölgelerin içinde yapabiliyorsunuz Aydın’da bunlardan biriydi” şeklinde konuştu.

Savaş da her zaman destekleyeceğini belirterek, “ Sanayicinin ve yatırımcının her zaman yanındayız. Hep destekledik ve bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Ardından Mercek Programına konuk olan Savaş, samimi ve içten tavırlarıyla dikkat çekti. Çalışmalarına ara vermeden devam ederek tekrar Çine’ye dönüp kahve toplantısı düzenleyen Savaş, “Artık belediyeyi bir iş kapısı, iş adresi olarak kullanmayacaksınız. Artık bundan sonra iş kapısı olarak Organize Sanayi Bölgesi’ni kullandıracağız. Burada istihdamı arttırıcı başka işletmeler açacağız. Tanıdıklarımızı, sevdiğimiz dostları buraya getirip ülkemizin kaynaklarını buraya aktaracağız. Bunun sözünü veriyorum. Önümüzdeki dönemde yatırımcıları buraya getirerek fabrikaları birer birer açacağız. Hem gelecek nesiller, hem bugün için daha güzel bir Çine ve daha güzel bir Aydın için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

img_2596.jpg

img_2605.jpg