Söke Belediyesi 1. Satranç Turnuvası sona erdi. Türkiye Satranç Federasyonu"nun yeni sezonda Türkiye çapındaki ilk etkinliği olan ve Söke Belediye Başkanlığı tarafından düzenlene Satranç Turnuvası 4-5 Eylül tarihlerinde Söke Kız Meslek Lisesi salonunda yapıldı. Söke 7. Pamuk Festivali kapsamında gerçekleşen turnuvaya Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Muğla, Antalya, İstanbul gibi çeşitli bölgelerden 155 sporcu katıldı.
İki gün boyunca gerçekleşen çekişmeli müsabakalarda minikler, küçükler, gençler, yıldızlar, büyükler kategorilerinde sporcular karşı karşıya geldi. Özellikle Pazar günü oynanan müsabakalarda büyük heyecan yaşandı. Pazar günü saat 17.30 sıralarında sona eren müsabakalar sonunda ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Belediyesi Kültür Komisyonu üyesi meclis üyeleri Hüseyin Akkaya ve Nimet İncedal"da katıldı.
Satranç Federasyonu Söke Temsilcisi Latif Yalçın turnuvaya katılan sporcuları ve kendilerini satranç"a teşvik ederek, destekleyen velilerine teşekkür etti. Ödül töreninde bir konuşma yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna Türkiye"nin düşünen bireylere ihtiyacı olduğunu belirterek; “Ülke olarak düşünen bireylerin kıtlığını çekiyoruz. Söke Belediyesi olarak düşünceyi ve beyin jimnastiğini geliştiren satranç sporunu desteklemeye devam edeceğiz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvamızın önümüzdeki yıllarda uluslar arası boyutlarda yapılması için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca yakın zamanda satranç kulübünün kurulması için çalışmalara hızla başlayacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Belediyesi Kültür Komisyonu üyesi meclis üyeleri Hüseyin Akkaya ve Nimet İncedal ile Satranç Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Yusuf Yazar tarafından verildi.
Küçükler kategorisinde Hakkı berat Dalgar birinci olurken, Alperen Akdoğan ikinci, Bora Bölükbaşı üçüncü, Deniz Özen üçüncü, Emre Emin Dedebaş beşinci oldu. Yıldızlar kategorisinde Senan Utku Öntürk birinci, Tuna Özateş ikinci, Ömer Talip Erkan üçüncü, Göksu Eldemir dördüncü, Ahmet Yusuf Ekinci beşinci oldu. Gençler kategorisinde Melik Fırat İkiz birinci, Berkay Baykondu ikinci, Ozan Cingöz üçüncü, Veli Kayan dördüncü, Gönülden Seda Alev beşinci oldu. Büyükler kategorisinde ise Fadli Aligil birinci, Sevinç Mesut ikinci, İrfan Gök üçüncü, Burak Özen dördüncü, Gökhan Arin Söğüt beşinci oldu.
Minikler kategorisinde yer alan sporculara madalya ve katılım belgeleri verilirken; diğer kategorilerde dereceye giren sporculara ödül olarak kupa, madalya ve başarı belgelerinin yanı sıra birinciler 250, ikincilere 150, üçüncülere 100, dördüncü ve beşincilere 50"şer TL para ödülü verildi.