Geçen yılın mayıs ayında New York'taki Sofitel Otel'de Gineli bir kat görevlisiyle seks skandalına adı karışan Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss- Kahn, yaşanan süreçte kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Komplonun Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olduğunu öne süren IMF eski Başkanı, yaşadığı sürecin sorumlusu olarak üstü kapalı bir biçimde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi gösterdi. Strauss-Kahn, başına gelenlerin perde arkasında politik bir hesap olduğuna inandığını belirterek, "Sanırım politik açıdan oldukça toy bir dönemimdeydim ancak onların bu kadar ileri gideceklerini düşünememiştim. Böyle bir suçlama ile beni durdurabileceklerini tahmin etmemiştim" dedi.

ANKETTE SARKOZY'NİN ÖNÜNDEYDİ
Strauss Kahn, olayın patlak vermesinden günler önce izlenmeye başlandığını ve kurgunun da bu şekilde gerçekleştiğine inandığını söyledi. Bilindiği üzere Strauss- Kahn, tecavüz suçlamalarına karşın oteldeki kat görevlisi ile birlikte olduğunu ancak sözkonusu ilişkinin iki tarafın rızasıyla gerçekleştiğini itiraf etmişti. Sosyalistlerin adayı olarak seçimlerde Nicolas Sarkozy'ye karşı yarışması beklenen Strauss-Kahn, skandaldan sonra politik kariyerini sonlandırmak zorunda kalmıştı. Oysa anketlerde Sarkozy'nin 20 puan kadar önünde görülen Strauss-Kahn, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin açık ara favorisi olarak gösteriliyordu.

IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Mayıs 2011'de, cinsel taciz, zorla hapsetme ve otel odasında temizlik görüşme tecavüz girişimi suçlamasıyla New York'ta tutuklanmıştı. Kefalet talebi reddedilen Strauss-Kahn'ın 20 Mayıs'ta planlanan bir sonraki duruşmada tutuklu yargılanması için hapiste tutulmasına karar verilmişti. Gözaltına alındığı süreçte görüntüleri sık sık basına sızdırılan Strauss Kahn, bu şekilde itibar kaybına uğratılmıştı. 18 Mayıs'ta IMF başkanlığı görevini kurumu daha fazla yıpratmamak adına bıraktığını açıklayan Strauss-Kahn'ın davası Ağustos 2011'de düşürülmüştü.