Türkiye Değişim Hareketi"nin (TDH) “İktidar Yolunda İstanbul Buluşması” adıyla dün Abdi İpekçi Spor Salonu"nda düzenlediği etkinlikte tribünler tamamen dolarken, dışarıda kalan Sarıgül taraftarları için de iki barkovizyondan canlı yayın yapıldı.
Katılımcılar arasında şık giyimli erkekler ve kadınların yanı sıra çarşaflı ve türbanlılar da Sarıgül"e destek olmak amacıyla tribünleri doldurdu. Dışarıda ise şenlik havası hâkimdi. Gençler seçim müzikleri eşliğinde coşkuyla halay çekerken, TDH"nin sarı siyah renklerini taşıyan yağmurluklarını giymiş çocuklar da “Çare Sarıgül” sloganları attı.
Salona parti otobüsüyle gelen Sarıgül sevinç gösterileriyle karşılandı. Türkiye"nin dört bir yanından otobüslerle Zeytinburnu"na akın eden taraftarlarının desteğiyle moral bulan Sarıgül"ün konuşması duyma engelli vatandaşlar için işaret diline de çevrildi. Ayrıca Abdurrahman Gençoğlu adlı yürüme engelli bir vatandaş Sarıgül"ün konuşmasını sahneden izledi.
Konuşmasında iktidarı hedeflediklerini belirten Sarıgül, “Bizim ilk hedefimiz İktidarın mührünü Ak Parti"den almaktır. Mevcut muhalefet partilerinin bunu yapamayacakları her seçimde defalarca görülmüştür. Bunu mutlaka biz başaracağız” diye konuştu.
Kadınların siyasete katılımını artırmayı vadeden Sarıgül, “Yönetim kadromuzun yarısı kadınlarımız ve gençlerimizden oluşacaktır. Partimizin her kademesinde en az yüzde 25 kadın temsilini mutlaka sağlayacağız. Ankara"ya laf üretmeye değil, sorunları çözmeye Türkiye"yi şahlandırmaya, ezberleri bozmaya, fark yaratmaya gidiyoruz” dedi.
“Şoför Hakkı babanın oğlu olmaktan büyük gurur duydum” diye konuşan Sarıgül bu sözleri söylerken gözyaşlarına hâkim olamadı. Sarıgül mitingin ardından “Başbakan Sarıgül” sloganlarıyla uğurlandı. - milliyet