TRT, Sakarya Fırat ile reytingde üst sıralara doğru ilerlemeye devam ediyor. Hem Osman Sınav'a hem de TRT'ye uzun zamandır bekledikleri başarıyı kazandıran dizi, kendi tabirleriyle "isimsiz kahramanlar'ın hikayelerini ekrana taşıyor.

Senaryosunu Süleyman Çobanoğlu'nun yazdığı, Yapımcılığını Osman Sınav'ın yaptığı dizinin dün akşam 59. bölümü yayınlandı. Dünkü bölümde daha çok duygusal sahneler hakimdi. İzleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

Sakarya Fırat'ın dünkü bölümünde Çelik Tepe Karakolu'ndan bir er şehit oldu. ”Sarı Hoca” lakaplı Jandarma Er Hasan Turna, göreve gittikleri Kuzey Irak'tan dönüşte teröristlerle girilen çatışmada vuruldu ve helikopterde Komutanı Jandarma Uzman Çavuş Osman Kanat'ın kolları arasında şehit düştü. Hasan Turna son nefesinde kelime-i şahadet getiriyordu. Dizide Er Turna yeni sözlenmişti. Dizinin özellikle bu sahnesi yürekleri parçaladı.

Komutanı Osman Kanat, kendisine emanet olan Er Hasan Turna'nın şehit düşmesi karşısında adeta yıkıldı. Sahne ekran başındaki izleyicileri hayli duygulandırdı.

Er Hasan Turna helikopterle bulundukları mevkiden alındıklarında sağdı. Komutanları onu yaralı olarak biliyordu. Acı haber tez duyuldu. Er Hasan Turna'nın şehit düştüğü bilgisini alan Çelik Tepe Karakolu'ndaki komutanları, acı haberi askerlere söyleyemedi.

Komutanları ve arkadaşlarını görev dönüşü sevinçle karşılamaya hazırlanan Çelik Tepe Karakolu askerleri, Sarı Hoca lakaplı Er Hasan Turna'nın şehit olduğunu görünce gözyaşına boğuldular.

Dizide verilen mesajlar da hayli dikkat çekiciydi.