75. Yıl Sanayi sitesinin bulunduğu Güllüdam mevkii 1108 parsel olan yerin tapusu Tarım İlçe Müdürlüğüne Tapu Kütüğüne mera vasfı olarak kaydedilmiştir. Bu verilen karara neticesinde 1108 parselde bulunan Sanayi Sitesi kanunen boşaltılacağı öğrenilirken, 75. Yıl Sanayi Sitesi esnafları durumu değerlendirerek çözüm yolu üzerinde tartıştılar.

Konuyla ilgili olarak 75. Yıl Sanayi Sitesinde düzenlenen toplantıda konuşan 75. Yıl Sanayi Sitesi Güzelleştirme, Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Şahin, “10 yıldır süre gelen sanayi sitemizin sorunu mahkeme karar verdi ve yeri mera vasfına olarak kaydetti. Bu konuyla ilgili Cuma günü Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Karaoğlu"yla görüştük. Bana davanın kabul edilmediğini bildirdi ve temyize gidilmesine rağmen temyizden ret kararının çıktığını bildirdi. Hukuksal olarak işlemlerin olmayacağını öğrendim. Burada toplanmamızın asıl sebebi bu konuya çözüm aramak; ilk olarak bu konuyla ilgili odalarımızı görüşleri, Belediyenin görüşleri, Valilikten ve Milletvekillerinden yardım alarak ve iyi bir avukat tutarak bu konuyu çözmemiz gerekiyor” dedi.

Dernek Başkanı Şahin sözlerinin ardından konulan bazı sanayi esnafları ise, “Belediye burayı 10 yıl önce yaptığında bize bu yerin meradan alacakları yer olarak söyleyip yaptılar ve bizi buraya taşıdılar. 10 yıldır bu sorun çözülemedi. Türkiye"nin hangi yerinde 10 yıldır kira vermeden mera vasfı üzerine oturulur. Bu sorun bu zamana kadar nede belediye tarafından çözülmedi. Seçim zamanlarında bura gelip vaat de bulundular ama sonuç ortada ve şu an dava kaybedilmiş” dediler.

Sanayi Sitesi esnafları bulundukları yerden taşınmalarının zor olacağı noktasında görüşlerini bildirirken belediyenin konuyla ilgili bir çözüm bulamamasını da eleştirerek konuyu üst makamlara iletilmesi noktasında birleştiler.

Dernek Başkanı Mehmet Şahin, “Konuyla ilgili herkes eli taşın altına koymalı, ilk olarak avukat tutucağız ve kendi içerimizden bir heyet oluşturarak konuyu ilçedeki oda temsilcileri, Valimiz ve vekillerimize anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.
Sanayi Sitesi esnafı ortaya atılan öneriyi destek verirken konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde görüşmelerin ziyaretlerin yapılması kararlaştırıldı.