Didim İlçesinde hakkında yıkım kararı bulunan 75. Yıl Sanayi Sitesiyle ilgili müjdeli haberi AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk verdi. Öztürk Sanayi sitesinde düzenlediği basın toplantısında İl Mera Komisyonun kararı gereğince geçici olarak yıkım işleminin durdurulduğunu söyledi.
Sanayi sitesinde düzenlenen toplantıya 75. Yıl Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti ilçe yöneticileri ve esnaf katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı toplantıda ilk olarak belgeyle ilgili Aydın Valiliği İl Tarım Müdürlüğünden gelen cevap dilekçesini okudu.
AK Parti İlçe Başkanı Abdürrahim Öztürk açıklamasında “Didim Belediyesi 75.Yıl Sanayi Sitesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği olarak Valilik Makamına sunduğumuz 09.02. 2011 tarihli dilekçe ile 1108 parsel no"lu mera vasıflı taşınmazın 605 bin 713.73 m2"lik kısmında İmar Planı yapılmak üzere tahsis amacı değişikliği talebinde bulunuldu. Bu parsel üzerinde mevcut binaların yıkımının durdurulmasına ilişkin dilekçenin İl Mera Komisyonunun 10.02.2011 tarih ve 234/3 sayılı karar sayılı toplantısında değerlendirilmesi neticesinde; 1108 parsel no"lu mera vasıflı taşınmazın 605 bin 713.73 m2"lik kısmında imar planı yapılmak üzere tahsis amacı değişikliği talebinde bulunulduğu anlaşıldığından, bu parsel üzerindeki tahsis amacı değişikliği ile ilgili işlemlerin tamamlana kadar mevcut işyerlerinin yıkımının geçici olarak durdurulmasına oy birliği ile karar verildi. Şimdi herkes rahat olsun. Süreç bizim için halen sürüyor” dedi.
Ardından Sanayi Sitesi sorununun çözümünde yapılan çalışmaları değinen Öztürk açıklamasında “Şu an gelinen noktada, gururla ve mutlulukla söylemek durumundayım ki, 11 Şubat 2011 Cuma günü Aydın Valiliği İl Tarım Müdürlüğü, 75. Yıl Geçici Sanayi Sitesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından kendilerine yapılan müracaata istinaden, yıkımı geçici olarak durdurma talebini haklı bulmuştur.1108 numaralı parsele ait tahsis amacı değişikliği ile ilgili işlemler tamamlanana kadar 75. Yıl Sanayi Sitesi'ndeki mevcut işyerlerinin yıkımı durdurulmuştur. Bu müjdeyi vermek ve esnafın haklı sevincine ortak olmak, bu amaçla aylardır gecesini gündüzüne katan çalışmalarıyla ilk ve tek elden AK Parti'ye aittir. Didim Belediyesi'nin, CHP'nin, Sayın Mümin Kamacı'nın veya kendini olur olmaz ortaya atan Sayın Ahmet Karaoğlu'nun gelinen bu aşamada zerrece çabası veya katkısı olmamıştır. Gelinen bu noktadaki başarı, AK Parti İlçe Başkanı ve Yönetimi ile koordineli olarak bu uğurda saatlerini, günlerini feda eden ve gidilebilecek her makama giderek derdini anlatan 75. Yıl Sanayi Sitesi yönetiminin ve bu süreci canı gönülden, inanarak destekleyen site esnafınındır” ifadelerine yer verdi.
Didim Belediyesini de eleştiriler getiren Öztürk “Anlaşılan o ki, 75. Yıl Geçici Sanayi Sitesi ile ilgili yaptığımız çalışmalar ve harcadığımız samimi emekler birilerini oldukça rahatsız etmiş. Koskoca Belediye Başkanı çıkmış, sıkıcı televizyon karakterleri gibi, "Mağdurum, mağdurum" diyor. Ancak Sayın Kamacı gerçek mağdurları görmek istiyorsa, 7 yıllık devri iktidarında ardında bıraktığı mağdurlara ve mağdurluklara baksın. Mesela 75. Yıl Geçici Sanayi Sitesi esnafına baksın. Onları yıllarca nasıl kandırdığını, her defasında oyları alıp arkası gelmeyen sonsuz vaatlerle onları yarı yollarda neden bıraktığını, yalanlarıyla oyaladığını, sonra da nihai mahkemede 15 günlük itiraz süresini nasıl kaçırdığını hatırlasın. Daha 2009 Mart ayındaki Yerel Seçim'den önce, "75. Yıl Sanayi Sitesi'nin tüm sorununu istesek iki günde çözeriz" diyen kimdi? Kendisi değil miydi? Niye çözmedin, iki günde! İki ayda! İki yılda! bu sorunu Sayın Kamacı? Canın mı istemedi? Yoksa becerin mi yetmedi? Tam 7 yıldır Belediye Başkanısın neden Sanayi Siteleri esnaflarının sorunları çözmedin? Onların derdiyle dertlenmedin, günü kurtaran beyanatlarla vakit geçirdin. Millet sana bunun için mi oy verdi? Geçici sıfatından kurtarmak için parmağını bile kımıldatmadığın bir sanayi sitesinde tecavüzcü sıfatıyla esnafı neden baş başa bıraktın? Sanayi Sitesi esnafı haklı olarak yıllardır karşısında muhatap olarak Didim Belediyesi'ni gördü. Valilik önünde çadır kurma palavralarıyla kurusıkı atanlar, bugün esnafı bırakmış başka sevdalar peşine düşmüş görünüyor”dedi.
“SANAYİ SİTESİNİN SÜRECİ”
Didim"de faaliyetlerini sürdüren 75. Yıl Sanayi Sitesi, 1997 yılında Didim Belediyesi adına kayıtlı 1108 parselin yaklaşık 80 dönümü üzerine kuruldu. 11 yıldır devam eden yer sorunu ile ilgili olarak geçen yıl İl Mera Komisyonu 3091 sayılı kanuna göre karar aldı ve sanayinin bulunduğu Güllüdam Mevkisindeki 1108 parsel, Tarım İlçe Müdürlüğü"nün Tapu Kütüğüne mera vasfı olarak kaydedildi. Aydın İl Mera Komisyonu, 10 Aralık 2010 tarihinde yaptığı toplantısında, belediyenin yıkıma başlamaması durumunda haklarında kanuni işlem yapılmasına oy birliğiyle karar verdi. Valilik de bu kararı Mali İdareler Genel Müdürlüğüne gönderdi. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü de Didim Kaymakamlığı"na müracaat edip Didim Belediyesi"nin 1108 parselde yıkım işlemlerini gerçekleştirmediği taktirde yasal işlem başlatılmasını isterken, Didim Kaymakamlığı da Belediye"ye 14 Şubat tarihine kadar süre verdi. Gelinen süreçte İl Tarım Müdürlüğünün gönderdiği yazıda yıkım işleminin 11 Şubatta geçici olarak durduruldu.