Türk Sineması'nın usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, Kenan Işık'ın 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programına konuk oldu. Sanatçı olmaya çocukken karar verdiğini anlatan Koçyiğit; "Annemle birlikte Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün huzurunda and içtim" dedi.

YOLUMU SEÇTİM
Ailesi tarafından desteklenmiş nadir oyunculardansınız, nasıl oldu bu?
Annem; tesadüfen 'Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü imtihanı İstanbul'da Galatasaray Lisesi'nde yapılacak' diye bir gazete ilanı görüyor. Beni yedi yaşındayken imtihana sokuyor. 310 talebe müracaat etmiş, 9 talebe alınabiliyor. Bunların bir tanesi yatılı hakkı kazanıyor, o da ben oluyorum. Ankara'da yatılı mektepte okuyacağım... Bir gün annemle Anıtkabir'e gitmeye karar verdik. Ata'nın huzuruna çıktık. Çiçeğimizi mozolenin üzerine bıraktık, hazır ola geçtik. Ve orada and içtik, söz verdik. "Atam huzurunda söz veriyorum ki, ben hayat yolumu seçtim ve ben bu ülkede sanatçı olacağım ama en iyisi olacağım. Bunun için sana söz veriyorum" dedim.

Bir dönem siyasete adım attınız, milletvekili adayı oldunuz ama seçilemediniz değil mi?
Rahmetli Özal beni İzmir milletvekilliğine uygun görmüştü fakat seçilemedim. Çok az bir farkla kaybettim. Ve aslında seçilemediğime hiç üzülmedim.

Şu anki ruh haliniz nedir?
Huzur arıyorum. Çünkü ben hayatımın her döneminde biraz huzursuzluğu yanımda taşıdım. Her zaman bir mükemmeli arama isteği, bir huzursuzluk oldu.

YILMAZ GÜNEY ÇOK YİĞİT BİR İNSANDI
Kenan Işık'la sohbet eden Hülya Koçyiğit, daha sonra öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
Size, "Daha önce pek çok film çevirdiğiniz bir oyuncu ya da Al Pacino ile bir film çevireceksiniz" deseler, hangisini seçerdiniz?
Al Pacino'yu seçerdim. Çok değerli arkadaşlarımla birçok şey paylaştım, onlardan birçok şey öğrendim. Ama Al Pacino'yla oynamak kesinlikle yeni bir deneyim olurdu benim için.

Birlikte oynadığınız jönlerden en çok beğendiğiniz hangisiydi?
İsim vermek istemem ama illa gerekirse; Yılmaz Güney. O, hem bir sinema adamı, hem yönetmen, hem oyuncu, hem de yiğit bir insandı. Onu tanıdığım ve onunla film yapabildiğim için gerçekten mutluyum.