Kendi adını taşıyan bir sanat merkezi açmaya hazırlanan Zorlu, "Sanat merkezi kurmak yıllar öncesinden beri hayalimdi. Bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğim. Merkez binasında tadilat çalışmaları sürüyor. 100 yetenekli öğrenciye de burs vermeyi planlıyoruz" dedi.

Hem müzik çalışmaları hem de oyunculuğuyla adından söz ettiren Banu Zorlu, eğitim alanına da el attı. Kendi adını taşıyan bir sanat merkezi açmaya hazırlanan Zorlu, “Sanat merkezi kurmak yıllar öncesinden beri hayalimdi. Bunu en kısa zamanda gerçekleştireceğim. Merkez binasında tadilat çalışmaları sürüyor” dedi.

Klasik batı müziği eğitimi aldım. Çocukluğumdan beri piyano çalıyor, şarkı söylüyorum. Ama asıl hedefim opera sanatçısı olmaktı. Hayallerimi Leyla Gencer gibi “La Scala”da solist olmak süslerdi. Hep bunu düşünürdüm. Bu hayali gerçekleştiremedim, çünkü Türkiye şartları beni pop müzik dalına itti. Ve hayat beni buralara getirdi. Gerçi babamı erken kaybetmemin de popa yönelmemde etkisi var. Hedeflerimin peşinden gidemedim. şu an yaptığım işten pişmanlık duymasam da içimde küçük bir ukde kaldığını inkar edemem.
şimdi opera özlemimi operetlerde, müzikallerde rol alarak gidermeye çalışıyorum. Bundan sonra da yurtiçi ve yurtdışından gelen bu türde teklifleri değerlendirmeye devam edeceğim.

100 ÖĞRENCİYE BURS VERECEĞİZ

Sanat merkezi projesi çok uzun yıllardan beri aklımda... En büyük hayallerimden biriydi diyebilirim. Ve bu hayali bir an önce gerçeğe dönüştürmek için çalışıyorum. Zaten açacağım merkez binasında tadilat çalışmaları devam ediyor. Banu Zorlu Sanat Merkezi"nde gençlere sanat çalışmalarında öncülük etmek, onlara yol göstermek istiyorum.

Bu çalışmamda en büyük destekçim balerin olan kardeşim Ayda Zorlu. Birlikte açacağımız bu merkezde opera, tiyatro, şan, müzikal şarkıcılığı, solfej, armoni, piyano, gitar, keman, bale ve her türlü dans eğitimi vereceğiz. Planlarımızdan biri de burs sistemini devreye sokmak... Çok yetenekli bulduğumuz öğrencilere burs vermek niyetindeyiz. Hedeflediğimiz sayı başlangıç için 100... Burslu öğrenci sayısını önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı düşünüyoruz.

BEN DE DERSE GİRECEĞİM

Ben de bu sanat merkezinde öğretmen olarak görev yapacak, opera, şan ve solfej derslerine gireceğim. Özellikle düzgün şarkı söyleyebilen pop şarkıcılarının yetişmesinde katkımız olsun istiyoruz. Amacım Türkiye"de sanatı daha da yüksek seviyeye taşımak. ınsanlar meslek olarak seçmeseler bile sanatı dinlemesini, izlemesini bilmeli... Kalite yükselmeli...

Bir milletin sanatı yoksa, damarlarından biri kopmuş gibidir. Bu nedenle kendimi bu yolda çalışmalar yapmaya mecbur hissediyorum. ıleride sanat merkezimizi geliştirmek, Türkiye"nin dört bir yanında şubeler açmak da planlarım arasında...

Türkiye"de sanat merkezi açan ilk kişi babam Eser Zorlu ile annem Yasemen Zorlu"dur. Daha sonra babamın rahatsızlığı nedeniyle kapatmak zorunda kalmıştık o merkezi... O dönem yaşım çok küçük olmasına rağmen olanları hatırlıyorum. Artık babamın anısına Banu-Ayda Zorlu kardeşler olarak yola devam edeceğiz. Merkezimizde ıngiltere, Avusturya, Almanya gibi ülkelerden çok seçkin hocalar gelecek. En son sanat teknikleri okulumuzda göstereceğiz. kelebek