Dünyanın en kapsamlı müze kitabı olma özelliğini taşıyan ve Boyut Yayın Grubu ile Dorling Kindersley işbirliğinde hazırlanan ''Sanat Atlası'', Pera Müzesi'nde tanıtıldı.

İngiltere'nin önde gelen sanat eleştirmeni ve BBC sanat tarihi belgeselleri yapımcısı Andrew Graham-Dixon'ın danışmanlığında yayına hazırlanan kitap, çok geniş bir kaynak niteliği taşıyor.

Estetik ve entelektüel bir kültürel ritüel niteliğindeki eser, dünyanın önde gelen sanat danışmanlarının ortak çabası ve özenli çalışma süreci sonunda yayımlandı.

Kitapla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Boyut Yayın Grubu Sahibi ve Yürütme Kurulu Başkanı Bülent Özükan, üç serilik sanat, bilim ve tarih serisinin ilki olan kitabın önemine işaret ederek, şunları söyledi:

''Kitabın içindeki tablolar, dünyanın en önemli müzelerindeki en değerli tablolardır. Onlara paha biçilemez. İnsanlık tarihinin bugüne kadar oluşturduğu kültürel değerlerin resim ve heykel alanındaki en güzel örneklerini barındıran yapıtlar yer alıyor. Onları neden sevmemiz gerektiğini, onların neden değerli olduğunu anlatan çok değerli bir yapıt.

Kitapta çok derin bilgiler de yer alıyor. Bu eser, çok önemli sanat tarihçileri tarafından hazırlandı. Kitabın, Türk kültür tarihine çok katkıları olacağını düşünüyorum. Yaklaşık üç yıllık bir çalışma. 650 sayfadan oluşan ve büyük boy bir kitap. Hazırlayan ekipte çok değerli çevirmenler de yer aldı. Görselleri tüm dünya müzelerinden özel izinlerle alındı.''