Cakarta’ya seferini yapan Hong Kong Cathay Pacific Havayolları’na ait yolcu uçağı, kalkıştan 20 dakika sonra motorlarından birinin alev almasıyla büyük tehlike atlattı. Airbus A330-300 tipi yolcu uçağının diğer motorunda da sorun başlarken, pilot Singapur’a acil iniş yaparak 136 yolcunun hayatını kurtardı. Ailesiyle uçakta bulunan Reuters muhabiri Beawiharta,“İki patlama sesi duyuk. Dışarı baktığımda alevleri gördüm. Kaptan, ‘Motorlardan birini kaybettik.Diğerinde de sorun var. İki motoru devre dışı bırakıp inmeyi deneyeceğim. Sakin olun’ anonsu yaptıktan sonra içeride çığlıklar ve dualar  yankılandı” dedi. Pilot Bradley Chic yönetimindeki uçak Singapur’a inerken, pist güvenlik için boşaltıldı. Yolcuların hızla tahliye edildiği uçakta, alevlerin söndürülmesi bir saat sürdü. 
 
Havada ızgara tavuk paniği
 
Cathay Pacific’in 136 yolcusunun ecel terleri döktüğü kazayla aynı saatlerde New York JFK Havaalanı’ndan kalkan JetBlue Havayolları’na ait yolcu uçağı da facianın eşiğinden döndü. Aruba’ya gitmekte olan Airbus A320 tipi uçağın motoruna kaçan kuş pilotu acil iniş yapmaya zorladı. Yolculardan Gina Vicinanza, “Uçağın içi ızgara tavuk koktu. Yemek servisinde et yiyeceğimizi düşündük. Tüm yolcular önlerine konacak yemeği beklerken pilotlar kuş kazasını anlatıp uçağı JFK’ya çevirdi ve acil iniş yaptı” dedi.
 
Air France sırrını verecek   
 
FRANSIZ yetkililer, 2009’da Rio-Paris seferini yaparken Atlantik Okyanusuna düşen Air France uçağının denizden çıkartılan kara kutusunun deşifre edilebilir olduğunu açıkladı. Fransa hava kazaları araştırma dairesi, bir kaç hafta sürecek analiz ve çalışmaların ardından, kazanın nedeninin bulunmasını sağlayacak kara kutudaki bilgilere ulaşılabileceğini bildirdi. Denizin altında 3 bin 900 metrede mekanik robotlar aracığıyla yapılan çalışmalar sonucu, geçen hafta uçağın iki kara kutusu çıkartılmıştı. Kazada, bir Türk yolcu dahil olmak üzere 228 kişi hayatını kaybetmişti.
 
star