Edinilen bilgiye göre, piyasaya sahte ve kaçak içki sürüldüğü ihbarı üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin, altı aylık teknik takip sonucu başlattığı ve Samsun, İstanbul, Artvin, Giresun, Tokat, Amasya, Nevşehir, Yozgat, Elazığ, Ordu, Denizli, Bursa, Aydın, Çorum, Manisa ve Tekirdağ illerine eş zamanlı düzenlen operasyonla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 
     Önceki gün başlatılan ve 17 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, aralarında bir ilköğretim okulu öğretmeni Safa S'nin de bulunduğu Hakan A, Süleyman B, Ömer C, Recep Faik G, Mesut A, Hüseyin U, Fatih Ç, Ahmet T, Mehmet K, Ali D, Adem K. Çetin T. ve Hüseyin Ö'nün Cumhuriyet Savcısınca ifadeleri alındı. 
     İfadeleri tamamlanan sanıklardan Ahmet Y, Ali A. ve Yüksel Ö. Emniyetteki sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcısının talebi doğrultusunda serbest bırakıldı. 
     Diğer sanıkların ''5607 sayılı Kaçakçılık Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek, halkın sağlığını tehlikeye sokmak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek ve sahtecilik'' suçlarından yarın tutuklama talebiyle nöbetçi mahkeme sevk edileceği öğrenildi. 
     Operasyonlar kapsamında, 10 ayrı iş yeri ve depoya yapılan baskınlarda çeşitli markalarda 42 bin 900 şişe sahte ve kaçak içki, 106 bin 86 adet orijinal içki bandrolü, 42 adet içki kapağı, 3 bin adet etiket bulunmuştu. 
     Bu içkilerden Ordu'da ele geçirilen 500 şişenin, Bodrum'da bir süre Rus rehberlerin zehirlenmesine yol açtığı iddia edilen içki markasıyla aynı olduğu belirlenmişti.