Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği festivalin açılış konseri, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşti. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya protokolü ve iş dünyasının ünlü isimlerinin buluştuğu gecede, başkan Türel Bach'ın BWV 1056 Fa Minör Piyano Konçertosu'nu şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (ANTDOB) eşliğinde seslendirdi.

HATALARI DA ALKIŞLANDI

Yaklaşık 6 dakika süren besteyi çalarken 2 kez nota kaçıran Türel, şef Aykal'ı uyararak, orkestrayı durdurup kaçırdığı yeri yineleyerek devam etti. Her ikisinde de seyircilerin gülüşmeleri ve tezahürat alkışlarına karşılık gülümseyen Türel, eseri tamamladığında büyük bir alkış daha aldı. Beste biter bitmez şef Aykal'a sarılarak teşekkür eden Türel, mikrofonu alıp kendisini izlemeye gelenlere seslendi. Bu esere 8 ay öncesinden bu yana hazırlanan Türel, ''Aslında bu eseri hatasız çalıyordum. Ama çok heyecanlandım. Benim sahneye çıkma fikrini ortaya atan ve destekleyen Fazıl Say'a, bana destek olan şef Aykal'a, eşim ve çocuğuma teşekkür ediyorum'' dedi.

FAZIL SAY'LA DEVAM

Türel'in ardından kuyruklu piyanoyu, aynı zamanda festivalin Genel Sanat Yönetmeni olan ünlü piyanist-besteci Fazıl Say devraldı. Say gecede ''Anadolu'nun Sessizliği'' adlı kendisine ait 3 nolu piyano konçertosunu ve Beethoven'in ''Korolu Fantezi'' adlı besteleri seslendirdi.
DHA