Bu yıl ikinci el satışı da yapılan fuarın gözdesi ise 12 milyon avroluk etiketiyle Royal Barbarossa isimli tekne oldu.

Bu yıl 28'incisi düzenlenen İstanbul Shop&Miles Boat Show bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen en büyük denizcilik fuarı oldu. 200 firma ve 600 ulusal ve uluslararası marka temsil edildiği fuarda, boyları 3 ile 51 metre arasında değişen 273 tekne sergileniyor. Boat Showun gözdesi ise 12 milyon avroluk fiyatıyla Royal Barbarossa oldu.
50 bin profesyonelin ziyaret etmesi beklenen fuarı düzenleyen NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu, fuarda sergilenen teknelerin toplam değerinin 200 milyon doların üstünde olduğunu söyledi. Her zevke uygun motoryat, yelkenli, megayat, katamaran, şişme botu bir araya topladıklarını belirten Tığlıoğlu, “Fırsatlar köşemizde ikinci el tekneler sergileniyor. Fuarda off-shore yarış tekneleri yakından görülebilecek, maket tekne gösterileri gerçekleştirilecek” diye konuştu.

İKİNCİ EL DENİZ ARAÇLARI

Bu yılki Boat Show, deniz tutkunlarını 273 teknenin oluşturduğu görkemli bir serginin yanı sıra zengin bir program ile ağırlıyor. Bu yıl ilk kez 'Herkes tekne sahibi olabilir' sloganı ile oluşturulan Fırsat Köşesi'nde ikinci el tekneler de incelenebiliyor. Fırsat Köşesi'nde, ulusal ve uluslararası firmalar çok uygun fiyatlarla ikinci el teknelerini satışa sunuyorlar.

Emsalleri iki kat pahalı

Fuardaki teknelerin en düşük fiyatlısı 4 bin avro, en yüksek fiyatlısı ise 12 milyon avro olarak belirtiliyor. 51 metrelik uzunluğuyla fuardaki en büyük tekne konumundaki Royal Barbarossa isimli lüks yatın üreticisi Levent Oruç, 12 milyon avro değerindeki teknenin eşdeğerlerinin yarı fiyatına satılığa çıkarıldığını belirtti. Oruç, 1250 metrekare kullanılabilir alan, 5 VİP kabin, Türk hamamı, 12 kişilik jakuzisi bulunan lüks yatın dünyadaki eşdeğerlerinin 22-28 milyon avro fiyat aralığında satıldığını ifade etti./yeni şafak