Star gazetesinin haberine göre, Perşembe akşamı Roma'da organize edilen 'Şahane Misafir (Magnifica Presenza) filminin galasına, Cem Yılmaz dışında filmin bütün oyuncuları, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, İtalya'nın Eski Kültür Bakanı Giancarlo Galan, İtalyan oyuncu Riccardo Scamarcio gibi ünlü isimler katıldı. Filmin gösterimi esnasında salonda alkışlar duyuldu.
Galaya katılan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil, "Filmi sadece benim nasıl bulduğum değil, seyircilerin nasıl bulduğu önemlidir. Salondaki tepkiyi de gördük ki film gayet başarılıydı, büyük bir beğeni aldı. Alkışlar bunu gösterdi" dedi. Özpetek'in Roma'da Türkiye'nin gururu olduğunu belirten Akil, "Filmde ayrıca Cem Yılmaz'ın oynaması ve gayet iyi tepki alması, Sezen Aksu'nun müziği, Türkiye açısından gerçek bir gurur gecesiydi" şeklinde konuştu.
İtalya genelinde bugün 400 kopyayla gösterime girecek olan filmin Türkiye galası ise 5 Nisan'da İstanbul'da yapılacak. Türkiye vizyon tarihi ise 6 Nisan.
Filmde, aktör olma hevesiyle Roma'ya taşınan ve hamurlu tatlılar yaparak geçimini sağlayan Sicilyalı Pietro'nun yeni evinde başına gelenler anlatılıyor.
Yönetmenin önceki filmlerinde olduğu gibi bu yapımın müziklerinin büyük bölümünde de Sezen Aksu'nun imzası var. Ayrıca İtalyan müzisyen Pasquale Catalano'nun da film müziklerinde oldukça payı var.