Edinilen bilgiye göre, eşi Burcu Büyüm (20) ile birlikte Kocadere Göleti arkasındaki Atatürk Ormanında bulunan Sivrikaya Tepesi'ne odun toplamak için at arabasıyla çıkan Samet Büyüm (24), tepenin zirvesine ulaştığı sırada, atın dizginlerini kopararak arabayı devirmesi ve şaha kalkması sonucu atın altında kaldı.

AMBULANS DEVRİLME TEHLİKESİ ATLATTI
Cep telefonu ile yakınlarına haber veren Büyüm'ü kurtarmak için ambulans çağırıldı. Ancak tepenin çok yüksek olması nedeniyle ambulans tepeye çıkamazken, yolun bozukluğu nedeniyle devrilme tehlikesi yaşandı. Sağlık ekiplerinin yürüyerek tepeyi aşması sonucu Samet Büyüm'e ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Burcu Büyüm ise, olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından Keşan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Devrilme tehlikesi atlatan ambulansı, bulunduğu yerden kurtarmak için, olay yerine Keşan Belediyesi İtfaiyesi'ne ait kaza kırım aracı çağrılırken, araç hasar görmeden kurtarıldı.

VATANDAŞLAR AMBULANSA GÖTÜRDÜ
Daha sonra ise, olay yerine başka bir ambulans çağrıldı. Başka bir yolu deneyen ambulans tekrar çıkamayınca, olay yerinde bulunan vatandaşların yardımıyla sedye, tepeye çıkarıldı. Yaklaşık yarım saatlik beklemenin ardından yapılan müdahale ile sedyeye konulan Samet Büyüm, vatandaşların yardımıyla yaklaşık 300-400 metrelik bayır yoldan aşağı indirilerek, yol kenarında bekleyen ambulansa konuldu.
Büyüm, daha sonra Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi atlına alındı. Kurtarılma çalışması sırasında korkan Samet Büyüm'ün yakınları ise sinir krizi geçirirken, ambulansın tepeye çıkamamasına da tepki gösterdi.

Büyüm'ün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, durumun ciddi olması nedeniyle Edirne'de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi.