SİVAS"ta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi"nin 11 ilde eşzamanlı olarak başlattığı "Şifa 58" operasyonu kapsamında Sivas"ta çoğu doktor ve hemşire 78 kişi gözaltına alındı.
14 Mart Tıp Bayramı'nın kutlandığı gün Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri eşzamanlı olarak Sivas, İstanbul, Aydın, Kayseri, Tokat, Amasya, Malatya, Muğla, Ankara, Bolu ve Eskişehir"de operasyon düzenledi. Sivas"ta çeşitli hastanelerde görevli 35"i doktor, 6"sı hemşire ve 7"isi sağlık memuru olmak üzere toplam 78 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, yolsuzluk, devleti dolandırmak, suç işlemek için çete kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tarihi geçmiş tıbbi malzemeleri piyasaya sürmek gibi çeşitli iddialar ile suçlandıkları belirtildi.

Zanlılar ile birlikte TIR dolusu bilgisayar da emniyete getirilirken, piyasaya sürüldüğü belirlenen çok sayıda kullanma tarihi geçmiş tıbbi malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan doktorların erkek hastalara sezeryan yapmak, ölülere sahte reçete düzenleyerek menfaat sağlamak gibi iddialarla suçlanıyor. Memurlar ise rüşvet karşılığında suça yardım ve yataklık yaptıkları iddia ediliyor.

DHA