Hastane doktorlarının sağlıklı raporu verdiği 20 günlük bebek, yaşam savaşı veriyor.
 
İsimlerini vermek istemeyen genç çift, şuan tek dertlerinin çocuklarını yaşatmak olduğunun altını çizdi.
 
Genç çift, “şuan hiçbir şey söylemek istemiyoruz, hastane doktorları tarafından ‘sağlıklı’ denilip taburcu edilen bebeğimiz şuan yaşam savaşı veriyor, kalp kapakçıklarında ciddi bir sorun var. Yakında çok riskli bir ameliyat geçirecek. Hastane ile hukuksal savaşımız bu ameliyat sonrasında başlayacak.”, şeklinde konuştu.
 
ANESTEZİ YANLIŞ YAPILDI 
Olay, 25 Ağustos 2011 tarihinde yaşandı. Yapılan kontrollerin ardından doğum yapmak üzere 25 Ağustos sabahı özel hastaneye yatırılan anne Epidural anestezi ile çocuğunu doğurmak istedi. 
 
Hastanenin anestezi uzmanları tarafından Epidural anestezi yapılan anneye, anestezinin hatalı yapıldığı ve sezeryanla yapılan operasyon sırasında annenin acılar içinde bağırarak operasyonu durdurduğu iddia edildi.
 
Yaşanan olayı kamera kaydına almak isteyen eşe hastane personelin müdahale ettiği ve kamera kaydının personel tarafından alındığı görgü tanıkları tarafından belirtildi.
 
Doktorlar acı çeken anneye genel anestezi uygulanarak doğumu gerçekleştirildi.
 
BAŞHEKİMDEN ÖZÜR
Doğum sonrası kamera kayıtlarını izleyen koca, Epidural anestezinin yanlış yapıldığını, anestezinin karısını uyuşturmadığını ve eşinin karnı kesilirken de acı çektiğini söyledi. 
 
Yüzlerce lira verdiği Özel Hastaneden bir açıklama beklediğini ifade eden eşten başhekim özür diledi.
 
SAĞLIKLI DEDİLER KALP HASTASI ÇIKTI 
Özel hastanede doğumdan sonra yapılan kontrollerin ardından ‘sağlıklı’ raporu verilen bebek, eve döndüklerinde nefes alamamaya ve morarmaya başladı. Apar-topar hastaneye kaldırılan bebeğin kalp kapakçıklarının normalden küçük olduğu ve damarlarının da dar olduğu ortaya çıktı. Ereğli Devlet Hastanesinde çalışan çocuk doktorlarının ameliyat olmak üzere acilen Ankara’ya özel bir hastaneye sevk ettiği çocuk, ameliyat gününü bekliyor.
 
Bebeklerini ölüme gönderdiklerini belirten genç çift Ereğli'deki özel hastaneye dava açmaya hazırlanıyor. Ayrıca yapılan bu ölümcül hatayı, video kayıtları ile Sağlık Bakanlığına göndereceğin altını çizen genç çift, bebeğimizi ‘sağlıklı’ deyip bize taburcu ettiler. Erken müdahale etmeseydik. Bebeğimiz kucağımızda ölecekti. Önümüzdeki günlerce ciddi bir ameliyat geçirecek bebeğimiz. Şuan tek derdimiz bebeğimizi yaşatmak”, şeklinde konuştular...