Hindistan cevizinden elde edilen yağ da sağlık açısından önemli. Peki, hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir? Zayıflamak için hindistan cevizi yağı kullanılabilir mi?

Hindistan cevizinin bilinen en önemli faydaları arasında kalp sağlığına olumlu yöndeki etkileri geliyor. Bununla birlikte hastalıklara karşı bağışıklığı arttırması ve az da osla b vitamini içermesi vücutta çıkan yaraları (saç derisi egzama, kabuklanma, kaşıntı) çabuk iyileştirmesi faydaları arasında. Hindistan cevizi yağında bulunan doymuş yağ oranı diğer yağlarla karşılaştırıldığında en yüksek orana sahip olan yağ.

Zayıflamak İçin Hindistan Cevizi Yağı

Yağ yakmayı başaran kahve ve hindistan cevizi yağı ikilisi metabolizmayı tetiklediği için daha fazla kalori harcamanıza ve daha hızlı kilo vermenize yardımcı oluyor.

Ayrıca diyet ile birlikte yağ yakmaya yardımcı kahvenin antioksidan etkisi de ödem atmayı kolaylaştıracaktır. Ancak hindistan cevizi yağı da nihayetinde bir yağ olduğu için, mutlaka diyetinize ek olarak ve aşırıya kaçmamak şartıyla tüketmeniz bu noktada yerinde olacaktır. (Haftada 2-3 sefer tüketmenizi tavsiye ederiz.)

Ağız Bakımda Etkili

Hindistan cevizi yağının faydaları arasında ağız bakımına olan önemli katkısı da bulunuyor. Özellikle bakteri oluşumuna engel olduğu için ağız ve dişleri koruma altına alıyor. Bununla birlikte ağızda oluşacak aft gibi acı veren yaraların da oluşmasına engel olmakta. Diş ağrısı çeken kişilerin hindistan cevizi yağı ile gargara yapmaları bu ağrılarının geçici olsa da önemli ölçüde ortadan kaybolmasını sağlıyor.

Hindistan cevizi yağı kullanırken yeterli ve dengeli oranda kullanılmasına dikkat etmek gerekmekte. Ancak bu sayede sağlık için faydalı olabilecek bir ortam yaratmakta. Bununla birlikte bu yağ için hale bilim adamlarının çalışmaları devam etmektedir.