Sağlıklı bir vücut, pürüzsüz bir cilt için günde en az iki litre su içmemiz gerekiyor. Fakat kötü alışkanlıklarımızdan dolayı sıvı ihtiyaçlarımızın büyük kısmını çay, kahve ve kola içerek karşılıyoruz. Alışkanlıklarımızdan vazgeçip sizler için derlediğimiz meyve-sebze kokteylerini deneyin, sağlıklı ve enejik bir gün geçirmenizi sağlayacak. 
 
 
Sabah yorgunluğundan kurtulun 
400 ml için 
1/2 papaya (yaklaşık 120 gr) 
1/2 küçük muz(yaklaşık 50 gr) 
4 yemek kaşığı portakal suyu 
150 ml süt 
 
Bu karışımı mikser yardımıyla püre haline getirin. Meyve kokteylini kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın. İsterseniz üzerine biraz susam da serpebilirsiniz. 
 
 
Enerji zamanı 
400 ml için 
1 adet limonu yıkadıktan sonra dörde bölün. Limon parçalarını bir havan yardımıyla ezin. 150 gr, iri zar şeklinde doğranmış ananas ve az miktarda soğuk limonlu çayı ve 250 ml ananas suyununu ilave edin. Karıştırdıktan sonra servis yapın. 
 
Mango dansı 
400 ml için 
1/2 mangoyu (yaklaşık 100 gr) küçük küçük doğradıktan sonra mikser yardımıyla püre haline getirin. Ardından, diğer tarafta hazırladığınız 200 ml portakal suyuyla karıştırın. İri öğütülmüş 1 yemek kaşığı zencefil ve 1/2 adet küçük küçük doğranmış kırmızı biberi ezerek suyunu çıkarın. Bu karışımı da meyve suyuna ilave edin. Meyve kokteylini bir kaşık balla tatlandırdıktan sonra servis yapın. 
 
Kiraz şovu 
400 ml için 
70 gr kirazı yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın. 50 gr kiraz, 300 ml kefir, 4 yemek kaşığı kiraz şurubu ve 2 yemek kaşığı limon suyunu mikserle karıştırarak püre haline getirin, süzgeçten geçirin. Meyve kokteylini kirazla süsleyerek servis yapın. 
 
Çilek püresi 
400 ml için 
150 gr çileği yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Çilekleri, 150 ml sütü, 2 yemek kaşığı greyfurt suyunu ve 1 yemek kaşığı buğday tanesini mikser yardımıyla püre haline getirin, süzgeçten geçirin. Soğuk olarak servis yapın. 
 
Ahududu partisi 
400 ml için 
100 gr ahududu, 300 ml süt ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini mikser yardımıyla püre haline getirin. Tüm malzemeyi süzgeçten geçirin ve servis yapın. İsterseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz. 
 
 
Sinirleriniz kontrol altında 
 
Avocado buzu 
400 ml için 
1/2 Avocado (100 gr), 1/2 muz (50 gr) ve 300 ml elma suyunu mikser yardımıyla püre haline getirin. Kırmış olduğunuz buzlarla servis yapın. 
 
 
Yeşil rüya 
300 ml için 
100 gr ıspanağı kaynayan tuzlu suda 1 dakika boyunca haşlayın. Süzgeçten geçirdikten sonra üzerine su gezdirin, ince ince kıyın. Ispanağı daha önce hazırlamış olduğunuz 100 ml soğuk sebze suyunu ve 200 gr yoğurdu mikser yardımıyla püre haline getirin. Tüm malzemeleri süzgeçten geçirin. Sebze kokteylini soğuk olarak servis yapın. İsterseniz üzerine karabiber serpebilirsiniz. 
 
Kivi flörtü 
300 ml için 
100'er gr kivi (2-3 adet) ile kavunu (dörtte biri), 150 ml soğuk yeşil çay ve 1 yemek kaşığı öğütülmüş naneyle mikser yardımıyla püre haline getirin. Süzgeçten geçirin ve üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Kırılmış buz parçalarıyla servis yapın. 
 
 
Domates partisi 
300 ml için 
300 gr domates, 
100 ml portakal suyu, 
2 yemek kaşığı limon suyu, 
1 tatlı kaşığı kefir, tuz, karabiber, sumak. 
 
Domatesleri sıcak suyun içinde bir dakika bekletin. Şimdi kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Domatesleri, çekirdeklerini çıkardıktan sonra dörde bölün. Tüm malzemeleri blenderda püre haline getirin. Üzerine tuz, karabiber ve sumak serpiştirin. İsterseniz buzla tüketebilirsiniz. 
 
Şeftali şovu 
300 ml için 
1 adet şeftali, 
3 cl şeftali suyu, 
küp buz. 
 
Şeftaliyi, kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın. Malzemeleri blenderde dondurma kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 
 
Salatalık ferahlığı 
300 ml için 
80 gr salatalık, 
1 tatlı kaşığı kefir, 
1 yemek kaşığı limon suyu, 
100 ml portakal suyu, 
150 ml yoğurt (yağsız), tuz, karabiber. 
 
Salatalıkların kabuklarını soyduktan sonra tüm malzemeyi blender yardımıyla püre haline getirin. 
 
 
(www.afiyetle.com, www.formsante.com.tr)