Söke'de yapımı devam eden Yenikent Sağlık Ocağı"nın bu yılın sonunda tamamlanacağı belirtildi. Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici ve mahalle sakinlerinin yoğun girişimleri sonucunda başlatılan çalışmaların ardından, sağlık ocağının temelinin kısa bir süre sonra atılacağı ve 2008 yılı Aralık ayı içerisinde hizmete açılacağı kaydedildi.
Söke Belediyesi tarafından 320 metrekare arsanın tahsis edildiği Yenikent Sağlık Ocağı Projesi"nin Aydın Valiliği tarafından da onaylandığı müjdeleyen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Söke İlçe Başkanı Ali Murteza Güzelyağdöken, projenin onaylanmasının ilçede büyük bir sevinçle karşılandığını söyledi. Güzelyağdöken; “Sağlık Ocağı yapılacak arsa Tahsisinin 7 Temmuz itibariyle askıdan inmesi v e Valiliğe tahsisin bildirilmesi bugün gerçekleşti. Önümüzdeki hafta yapılacak ihale ile Atburgazı Sağlık Ocağı gibi kısa sürede, 2008 yılı sonuna kadar Sökemize kazandırılacaktır. Tahsisi yapan Söke Belediyesine, İl Genel Meclisi"ne, İl Sağlık Müdürlüğü"ne, İlçe Sağlık Grup Başkanlığımıza ve Yenikent Mahalle Muhtarımıza teşekkür ederim” dedi.
Yenikent Sağlık Ocağı için 6-7 aydır yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Yenikent Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici; çalışmalarının karşılığını aldıkları için mutlu olduğunu söyledi. Muhtar dikici emeği geçen herkese teşekkür etti.
Önümüzdeki süreçte yaygınlaşması beklenilen Aile Hekimliği projesi ve Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nin yükünü hafifletmesi açısından önemli olan Yenikent Sağlık Ocağı için 300 Bin YTL ödenek çıkarıldığı öğrenildi. Yenikent Sağlık Ocağı, Yenikent Camisi arkası Güzelevler sitesi yanında bulunan arsaya inşa edilecek.